Skocz do zawartości

[hamulec] Juicy 7 jak założyć?

jacob5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema,

Mam taki problem kupiłem hamulec avid Juicy 7 i mam problem z jego założeniem. Mam amortyzator Marzocchi Drop Off III qr20 i koło z piastą reborn bloodlines pro. Problem jest następujący gdy założyłem tarczę i nałożyłem zacisk na tarcze to odstęp między mocowaniem przy amorze a mocowaniem adaptera jest jakiś 5mm i nie wiem dlaczego? Co może być tego powodem? Z góry dzięki :P

Napisano

a założyłeś wszystkie podkładki systemu CPS? To takie podkładki jak przy klockach vbrake.

Najlepiej zobacz jak wygląda zamontowany hamulec. Polecam google.pl, opcja 'obrazy'

Napisano

Co tą są podkładki systemu CPS? U mojego kuzyna ten hamulec wchodził normalnie u mnie nie...

MonoVan źle mnie chyba zrozumiałeś chodzi o to że adapter jest dobry tylko tarcza schodzi tak jakby w prawo patrząc od góry :icon_wink:

Napisano

Co tą są podkładki systemu CPS? U mojego kuzyna ten hamulec wchodził normalnie u mnie nie...

MonoVan źle mnie chyba zrozumiałeś chodzi o to że adapter jest dobry tylko tarcza schodzi tak jakby w prawo patrząc od góry :icon_wink:

a dobrze zamontowałeś adapter??

Napisano

Czymś różni się adapter pod qr20?

Nie mogę jakoś podkładek dać pod ten adapter?

Chciałbym przyoszczędzić na adapterze bo na razie mam tarczę 160mm i chcę ją w niedalekiej przyszłości zmienić :icon_wink:

Z góry dzięki

Napisano

Ale nie ma innych niż pod 203mm o to chodzi, a ja szukam jak najmniejszego bo taki adapter to koszt rzędu 50zł i to jest 1/4 wartości hamulca więc troche dużo jeszcze dochodzi do tego tarcza;/

Jakby ktoś miał na zbyciu taki adapter to proszę napisać:icon_mrgreen:

Pozdrawiam

Napisano
Ale nie ma innych niż pod 203mm o to chodzi

No tak , a kto zakłada tarcze 160 mm do osi 20 mm , to by się po prostu nie sprzedawało, więc nikt tym nie zapycha magazynu.

Napisano

Problem jest tylko taki , że w przypadku założenia podkładek połączenie jest mało sztywne i siły działające na śrubę są inne niż w przypadku monolitycznego adaptera, jednak w przypadku tarczy 160 nie musi to skutkować zerwaniem śrub, przynajmniej nie od razu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...