jacob5 Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 Siema, Mam taki problem kupiłem hamulec avid Juicy 7 i mam problem z jego założeniem. Mam amortyzator Marzocchi Drop Off III qr20 i koło z piastą reborn bloodlines pro. Problem jest następujący gdy założyłem tarczę i nałożyłem zacisk na tarcze to odstęp między mocowaniem przy amorze a mocowaniem adaptera jest jakiś 5mm i nie wiem dlaczego? Co może być tego powodem? Z góry dzięki
Andrew Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 a założyłeś wszystkie podkładki systemu CPS? To takie podkładki jak przy klockach vbrake. Najlepiej zobacz jak wygląda zamontowany hamulec. Polecam google.pl, opcja 'obrazy'
jacob5 Napisano 6 Listopada 2010 Autor Napisano 6 Listopada 2010 Co tą są podkładki systemu CPS? U mojego kuzyna ten hamulec wchodził normalnie u mnie nie... MonoVan źle mnie chyba zrozumiałeś chodzi o to że adapter jest dobry tylko tarcza schodzi tak jakby w prawo patrząc od góry
pawelsystem Napisano 6 Listopada 2010 Napisano 6 Listopada 2010 Co tą są podkładki systemu CPS? U mojego kuzyna ten hamulec wchodził normalnie u mnie nie... MonoVan źle mnie chyba zrozumiałeś chodzi o to że adapter jest dobry tylko tarcza schodzi tak jakby w prawo patrząc od góry a dobrze zamontowałeś adapter??
Andrew Napisano 6 Listopada 2010 Napisano 6 Listopada 2010 ahaaa, już rozumiem o co mu chodzi! Po prostu kolega ma zwykły adapter, a potrzebuje taki specjalny do QR20.
jacob5 Napisano 6 Listopada 2010 Autor Napisano 6 Listopada 2010 Czymś różni się adapter pod qr20? Nie mogę jakoś podkładek dać pod ten adapter? Chciałbym przyoszczędzić na adapterze bo na razie mam tarczę 160mm i chcę ją w niedalekiej przyszłości zmienić Z góry dzięki
Andrew Napisano 6 Listopada 2010 Napisano 6 Listopada 2010 ten pod q20 jest grubszy. Podkładek nie możesz dać, bo wyłamiesz mocowanie tarczówki w amortyzatorze.
jacob5 Napisano 6 Listopada 2010 Autor Napisano 6 Listopada 2010 Czyli nic się nie da z tym zrobić? Musze kupować nowy adapter;/ Adapter musi być taki?
daid Napisano 6 Listopada 2010 Napisano 6 Listopada 2010 adapter ktory pokazałes jest na tarcze 203 mm a pisales wczesniej ze masz 160
jacob5 Napisano 7 Listopada 2010 Autor Napisano 7 Listopada 2010 Ale nie ma innych niż pod 203mm o to chodzi, a ja szukam jak najmniejszego bo taki adapter to koszt rzędu 50zł i to jest 1/4 wartości hamulca więc troche dużo jeszcze dochodzi do tego tarcza;/ Jakby ktoś miał na zbyciu taki adapter to proszę napisać Pozdrawiam
Matti95 Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 jacob5 napisz w dziale "kupię" może akurat ktoś ma na sprzedaż
Rulez Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 Ale nie ma innych niż pod 203mm o to chodzi No tak , a kto zakłada tarcze 160 mm do osi 20 mm , to by się po prostu nie sprzedawało, więc nikt tym nie zapycha magazynu.
jacob5 Napisano 7 Listopada 2010 Autor Napisano 7 Listopada 2010 http://www.forumrowerowe.org/topic/72462-hamulec-hydrauliczny-przod-magura-louise-fr-problem-z-ustawieniem/ A taki patent jak ma kolega na samym dole? Może by zadziałał
kubek20 Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 Jak masz mocowanie w amorze IS to zadziała
Rulez Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 Problem jest tylko taki , że w przypadku założenia podkładek połączenie jest mało sztywne i siły działające na śrubę są inne niż w przypadku monolitycznego adaptera, jednak w przypadku tarczy 160 nie musi to skutkować zerwaniem śrub, przynajmniej nie od razu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.