bmarekb Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 Nie mam dużego doświadczenia odnośnie rowerów - po prosu jeżdżę bardzo dużo, ale nie zawodowo i nie wkładam zbyt dużo kasy w rower, bo mam skromne finanse... Od jakiegoś czasu myślę nad zmianą roweru na coś z większymi kołami w cenie do 1,5 tys. Nie wymagam zbyt dużo od roweru, bo wiem że w takiej cenie nie kupię jakiejś świetnej maszyny. Czy w tej cenie kupię 29er, najlepiej z przednim amorem??? Chyba że duże koło sprawia że amortyzacja jest zadowalająca bez amora. Przypominam że nie chodzi mi o sprzęt z górnej półki. Z czasem jak dorobię się to z pewnością będę go przerabiał - głównie układ napędowy. Aha i jeszcze jedna ważna rzecz - jak wygląda dostępność części do 29er'ów w Polsce (głównie podstawy typu dętki, opony i koła - mile widziane przybliżone ceny) Jeżeli nie warto rozglądać się za 29er'em za te pieniądze, to prosiłbym żebyście doradzili mi coś z trekingu (28"). Odrazu mówię że rower szosowy odpada, bo przy mojej jeździe szybko wszystko by poszło, bo nie jeżdżę tylko po szosie... Z góry dziękuję za wzbogacenie mojej wiedzy
Batman Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 Jeśli zdecydujesz się na 28" to lepiej rozejrzyj się za crossem aniżeli trekkingiem. Różnica tak, że crossa sam doposażysz wg uznania nie przyjmując za dużą kasę często tandetnych i lipnych elementów wyposażana trekkinga. Zobacz np rower polskiego producenta www.mbike-rowery.pl/cross/crosser-sx.html
bmarekb Napisano 4 Listopada 2010 Autor Napisano 4 Listopada 2010 W sumie masz raję, cross jest dużo lepszy od trekkinga. Jednak zależy mi głównie na informacjach odnoście 29er, bo jeszcze nie miałem z tym styczności... Dodaję jeszcze że nie wiem jak wygląda sprawa rozmiaru ramy pod mój wzrost, bo nie wiem jaka jest geometria 29er'ów. Ja mam 164 cm i przypuszczam że jeżeli geometria jest podobna jak w rowerach 28" to powinna ma mnie pasować rama 18"
evo Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 Z istotnych różnicy między tzw. 28 a 29er to: - 28 cali mają amorki przeważnie tylko 63 mm - w 28 ciężko będzie zmieścić szersze opony (2,0 +) - w 28 nieco niżej korba, a więc uważniej w terenie, do tego często dają tarcze 48-38-28 (w terenie nieprzydatne) - w 28 zazwyczaj górna rura jest ciut krótsza (nieco wygodniejsza ale gorzej na podjazdach). No i najważniejsze, za 1500 zł praktycznie nie kupisz 29er, więc nie masz wyboru (chyba, że jakiś klocek po przecenach - to ja już bym brał crossy z Kellysa).
Rulez Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 Teoretyczna wiedza jest w tym wypadku na nic, wszak sam wiesz najlepiej jaki styl jazdy preferujesz (a co za tym idzie czy potrzebujesz szerokich opon i bardziej terenowej ramy z takimi też przełożeniami napędu)orza większego skoku amortyzacji, a o tym jaka pozycja i specyfika jazdy będzie dla Ciebie bardziej odpowiednia musisz zdecydować osobiście, koniecznie niestety po jazdach próbnych
zekker Napisano 5 Listopada 2010 Napisano 5 Listopada 2010 - w 28 nieco niżej korba, a więc uważniej w terenie, do tego często dają tarcze 48-38-28 (w terenie nieprzydatne) Z tym się nie mogę zgodzić. Rama Accent Shannon + RST Neon Pro (60mm) ma korbę wyżej niż Author Instinct 29 + RST M29 (80mm), opony te same 1,75". Ile dokładnie nie wiem, ale w crossie nie miałem problemu z zahaczaniem korbą o korzenie, a w 29 muszę uważać. Dokładną różnicę postaram się podać później jak zmierzę.
evo Napisano 5 Listopada 2010 Napisano 5 Listopada 2010 Wiadomo, że odstępstwa mogą być, każda ramka ma nieco inne wymiary. Jednak swego czasu porównywałem ramy 29 i 28 i zauważyłem, że 29er mają suport na wysokości około 31 cm (30-31,5), czyli jak w MTB. Zaś w crossach było to w okolicy 29,5 cm. W sumie niewiele i zakładając opony 1,5-1,75 w 29er praktycznie się to zrównuje, to racja. No ale rozumiem, że po to się kupuje 29er, by raczej mieć opony w okolicy 1,9-2,1 a nie 1,75
maciej762 Napisano 10 Listopada 2010 Napisano 10 Listopada 2010 Sensowny 29er za małe pieniądze => http://allegro.pl/hit-kross-unplugged-29-wyprzedaz-50-i1302744572.html Taniej się nie da. Crank Brothers Candy C w zestawie. Polecam tylko założyc 14t na tył zamiast 16stki bo idzie się zakręcić na śmierć.
krawiec71 Napisano 17 Listopada 2010 Napisano 17 Listopada 2010 Moje kombinacje z rowerami sięgaja już szczytów.Miałem szosę ,póżniej góralanastępnie crossa(autor classic-włożyłem do niego oponę 28x1.75")ale to nie było tp.Wróciłem do górala,dokupiłem szose-korą niedawno rozjechał mi samochód-mnie na szczęście nie.Pojawiła się następna chcica 29".Dopytywałem się ludzi z "team29er"i niby wszystko już wiem,ale przekonam się dopiero jak sam zakupie to cacko.Wybrałem instyncta 29".Większa wszechstronność niż wprzypadku crossa czy trekkinga-chodzi o założenie grubszego kapcia,dłuższa rura górna a więc bardziej sportowa sylwetka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.