widzim Napisano 3 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Panowie skąd się bierze różnica nawet 100 gram pomiędzy modelami SID`a Race sprzedawanymi na allegro ?? Pojawiło się kilka ciekawych ofert z tym amortyzatorem ale rozbieżność jest całkiem spora jak na tej klasy sprzęt. Może czegoś nie zauważyło moje amatorskie oko ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 3 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Może, ale tu zgaduję, niektórzy sprzedawcy podają wagę amorka bez manetki i okablowania ( sama manetka to ok. 30-40 gram). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rainier Napisano 3 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 pewnie konfekcjonowane, jak dętki:)))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzim Napisano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Czyli jaką wagę przyjąć jako najbardziej realną ?? Mówię o komplecie(sid, manetka, kabel) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 3 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Mój SiD Race 2010 z rurą tappered o długości ok 16cm waży 1485g, pop-lock z linką +/- 32g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil515 Napisano 3 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Mój sid race z Pushlockiem, linką, pancerzem, rurą przyciętą do 20cm, nabitą gwiazdką i bieżnią waży 1540g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzim Napisano 4 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Nie chcę zakładać kolejnych tematów więc może od razu w tym zapytam. Ważę w granicach 90kg z tendencją powiedzmy spadkową ale niżej niż te 88 - 89 raczej nie zejdę. Czy wobec mojej wagi powinienem sobie darować Sida i szukać zadbanej Reby ?? Czy nie ma to większego znaczenia ?? Kupując amortyzator chciałbym wybrać na tyle dobrze by posłużył on zarówno w codziennej jeździe do pracy jak i w amatorskich występach w maratonach, które to z początkiem nowego sezonu mam zamiar rozpocząć.Jak pewnie niejeden z Was zauważył planuję złożenie dość lekkiego roweru na ramie Sunna. Większość elementów już zakupiłem i ciągle stoję nad wyborem odpowiedniej amortyzacji. Mój budżet oscyluje w granicach 1000-1200zł maksymalnie. Pomóżcie proszę w wyborze. Z góry dziękuję wszystkim za radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 4 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Bierz Rebe SL. Na Sida jesteś za ciężki, masz za mały budżet i jest to stricte fork wyścigowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Poluj na nowego SiD'a Race, lżej o 100g, kultura pracy ta sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzim Napisano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Przyznam, że może gdzieś nie doczytałem ale dlaczego REBA jest bardziej "solidna" tzn. bardziej odpowiadająca mojej wadze niż SID ?? o ile dobrze czytałem dane techniczne to oba amortyzatory mają 32mmm golenie górne a to jest chyba podstawą tej jakże ważnej sztywności. Oczywiście mogę się mylić ale może ktoś mi wytłumaczy o co chodzi ? Czy są jeszcze jakieś ważne różnice pomiędzy tymi modelami ?? Przy okazji dodam, że właśnie bardzo prawdopodobne, jest że w myśl słów kolegi ukaniex`a jednak kupię SID`a ponieważ dostałem dobrą propozycję. Będzie to model Race z 2009 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil515 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Oba modele mają golenie 32mm, ale reba ma dłuższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzim Napisano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 No i jest nóweczka Sid Race 2010 Teraz pytanie do kolegów z Poznania : Gdzie poza allegro dostanę czerwone naklejki ?? Może ktoś wie albo ma w szufladzie niepotrzebny komplecik. Niestety muszę zmienić kolor bo jest zielony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 7 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Jednak mnie posłuchałeś. ;-) Na allegro były. Ewentualnie zapytaj kolegi maniak, On może posiadać komplet czerwonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.