widzim Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 Panowie skąd się bierze różnica nawet 100 gram pomiędzy modelami SID`a Race sprzedawanymi na allegro ?? Pojawiło się kilka ciekawych ofert z tym amortyzatorem ale rozbieżność jest całkiem spora jak na tej klasy sprzęt. Może czegoś nie zauważyło moje amatorskie oko ???
Mod Team durnykot Napisano 3 Listopada 2010 Mod Team Napisano 3 Listopada 2010 Może, ale tu zgaduję, niektórzy sprzedawcy podają wagę amorka bez manetki i okablowania ( sama manetka to ok. 30-40 gram).
widzim Napisano 3 Listopada 2010 Autor Napisano 3 Listopada 2010 Czyli jaką wagę przyjąć jako najbardziej realną ?? Mówię o komplecie(sid, manetka, kabel)
ukaniex Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 Mój SiD Race 2010 z rurą tappered o długości ok 16cm waży 1485g, pop-lock z linką +/- 32g.
Kamil515 Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 Mój sid race z Pushlockiem, linką, pancerzem, rurą przyciętą do 20cm, nabitą gwiazdką i bieżnią waży 1540g.
widzim Napisano 4 Listopada 2010 Autor Napisano 4 Listopada 2010 Nie chcę zakładać kolejnych tematów więc może od razu w tym zapytam. Ważę w granicach 90kg z tendencją powiedzmy spadkową ale niżej niż te 88 - 89 raczej nie zejdę. Czy wobec mojej wagi powinienem sobie darować Sida i szukać zadbanej Reby ?? Czy nie ma to większego znaczenia ?? Kupując amortyzator chciałbym wybrać na tyle dobrze by posłużył on zarówno w codziennej jeździe do pracy jak i w amatorskich występach w maratonach, które to z początkiem nowego sezonu mam zamiar rozpocząć.Jak pewnie niejeden z Was zauważył planuję złożenie dość lekkiego roweru na ramie Sunna. Większość elementów już zakupiłem i ciągle stoję nad wyborem odpowiedniej amortyzacji. Mój budżet oscyluje w granicach 1000-1200zł maksymalnie. Pomóżcie proszę w wyborze. Z góry dziękuję wszystkim za radę
Artro Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 Bierz Rebe SL. Na Sida jesteś za ciężki, masz za mały budżet i jest to stricte fork wyścigowy
ukaniex Napisano 5 Listopada 2010 Napisano 5 Listopada 2010 Poluj na nowego SiD'a Race, lżej o 100g, kultura pracy ta sama.
widzim Napisano 5 Listopada 2010 Autor Napisano 5 Listopada 2010 Przyznam, że może gdzieś nie doczytałem ale dlaczego REBA jest bardziej "solidna" tzn. bardziej odpowiadająca mojej wadze niż SID ?? o ile dobrze czytałem dane techniczne to oba amortyzatory mają 32mmm golenie górne a to jest chyba podstawą tej jakże ważnej sztywności. Oczywiście mogę się mylić ale może ktoś mi wytłumaczy o co chodzi ? Czy są jeszcze jakieś ważne różnice pomiędzy tymi modelami ?? Przy okazji dodam, że właśnie bardzo prawdopodobne, jest że w myśl słów kolegi ukaniex`a jednak kupię SID`a ponieważ dostałem dobrą propozycję. Będzie to model Race z 2009 roku.
Kamil515 Napisano 5 Listopada 2010 Napisano 5 Listopada 2010 Oba modele mają golenie 32mm, ale reba ma dłuższe.
widzim Napisano 7 Listopada 2010 Autor Napisano 7 Listopada 2010 No i jest nóweczka Sid Race 2010 Teraz pytanie do kolegów z Poznania : Gdzie poza allegro dostanę czerwone naklejki ?? Może ktoś wie albo ma w szufladzie niepotrzebny komplecik. Niestety muszę zmienić kolor bo jest zielony
ukaniex Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 Jednak mnie posłuchałeś. ;-) Na allegro były. Ewentualnie zapytaj kolegi maniak, On może posiadać komplet czerwonych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.