Asoc Napisano 3 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Jako iż jest to mój pierwszy post na tym forum to witam wszystkich serdecznie. Jeżdżę na rowerze od kilku lat, sporo także o nich czytam (m.in. na forum). Przyszedł moment wymiany roweru na jakiś nowy. Moje wymagania są dość wysokie jak na kwotę, którą dysponuję. Mianowicie: - Rower ma mieć geometrię dobrą do jazdy w maratonach (głównie myślę o serii Bike Maraton) - Przerzutki Srama (na Shimano już więcej nie spojrzę, miałem okazję testować SLX, XT oraz X7 i SRAM wypadł najlepiej), najlepiej napęd 2x10, jak się nie da to 3x9 też przeżyję - Porządne tarczówki, mają zatrzymać 85kg żywej masy - Amortyzator powietrzem pędzony - Rama nie musi być jakiejś super jakości Mam nadzieję, że ktoś udzieli mi pomocy ponieważ wertuję internet od tygodnia i nie umiem znaleźć nic co by mi odpowiadało. Pozdrawiam, Marek PS. Może lepiej składać? Choć w tej cenie to chyba nieopłacalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 3 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Mysle, ze od d... strony sie do tego zabierasz. Wlasnie lepiej kupic rower na dobrej ramie z niskim osprzetem, np jakis niski Scott Scale, a potem w miare zuzywania stopniowo wymieniac osprzet, a nie kupowac slaba rame z dobrym osprzetem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asoc Napisano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Z tym, że ja nie bardzo chcę już upgradować rower. Myślę, że będę zmieniał części tylko tego wymagające, czyli kasetę oraz koronki w korbie. A w maratonach nie startuję aby wygrywać tylko dla przyjemności, a tych startów na przyszły rok kilka planuję. Pozdrawiam, Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McWolf Napisano 3 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Mysle, ze od d... strony sie do tego zabierasz. Wlasnie lepiej kupic rower na dobrej ramie z niskim osprzetem, np jakis niski Scott Scale, a potem w miare zuzywania stopniowo wymieniac osprzet, a nie kupowac slaba rame z dobrym osprzetem. W pelni sie zgadzam... Ja kupilem poczatkowo rower HT za okolo 2,5 tys na calkiem dobrej, ale nie najlepszej ramie GT Aggressor. Z czasem powymienialem w nim sprzet z klasy deore na XT/XTR/Sram X0/X9, a kiedy wlasciwie nie bylo juz czego wymieniac zrozumialem ze mam fajny rower na sredniej ramie i zmienilem takze rame, tym razem na fulla. Gdybym mial teraz zabierac sie za kompletowanie roweru, kupilbym rower na jak najlepszej ramie ale ze slabym osprzetem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asoc Napisano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Z tym że ja chcę to zrobić odwrotnie, kupić dobry sprzęt, potem kupić fulla. Proszę o pomoc z wyborem, a nie próbę wciśnięcia mi dobrej ramy i słabego sprzętu, bo wiem czego chcę. Osobiście nie czułem dużej różnicy (oprócz sylwetki) między A4 a Giantem XtC. Pozdrawiam, Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio123 Napisano 3 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 myślę, że Unibike Expert pasuje do twoich wymagań, nie tylko dlatego że ja go mam;)Rama to żadna rewelacja przynajmniej względem osprzętu, ale geo jest jak najbardziej sportowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asoc Napisano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Chciałbym napęd Srama, do tego ten amor na 120mm w Unibiku jakoś dziwnie wygląda. Chociaż jeżeli możesz to opisz wrażenia na PW. Pozdrawiam, Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1408 Napisano 3 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Z takimi wymaganiami to lepiej poskładaj rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C00BA Napisano 3 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 osobiscie to mi przyslo na mysl http://velo.pl/rowery/?id=426. Chociaz cena podwyzszona to i tak watpe, ze znajdziesz cos tanszego ze swoimi wymaganiami wiec mozesz sie zastanowic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asoc Napisano 6 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 http://www.bike-arena.pl/index.php?p1798 A coś takiego plus zmiana korby na X9 2rz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.