MarcinGoluch Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 Zapewne wielu zWas trafiło w mediach na informację o dramacie jaki się rozgrywał na lodowców Grosglockner. Grupa alpinistów z polski wpadła w sporetarapaty kiedy podczas próby zdobycia szczytu załamała się pogoda. Dwóchkolegów zdążyło zejść, trzeciego 52 latka niestety już w dniu wczorajszymznaleziono martwego. O dwóch kolejnych walczyło 3 helikoptery i spora gruparatowników. Właśnie paręminut temu na portalu Ost Tirol pojawiła się informacja, że zwłoki dwóch zaginionych alpinistów zostały znalezione. Jednym z nich byłDH Cegła założyciel pierwszego polskiego forum o tematyce enduro,współorganizator Enduro Trophy i kolega wielu z nas. Pokój ich duszy!
Janisław Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 Właśnie usłyszałem w radiu że znaleziono zwłoki, a jednak miałem do końca nadzieję że uda im się przeżyć Jędrka udało mi się poznać osobiście na ET w Bielsku i piwko wypić, zacny człek z mnóstwem pomysłów. Strata wielka dla braci rowerowej :/ Niech im ziemia lekką będzie...
Klosiu Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 A mnie sie wydaje, ze wlasnie po to sie uprawia rozne ryzykowne sporty - zeby poczuc adrenaline spowodowana tym ryzykiem. Czasem sie nie udaje. Ale gdyby tego ryzyka nie bylo, to ci ludzie ktorzy zgineli pewnie by tego nie robili. Zal i szkoda, ale takie rzeczy sa wpisane w sporty ekstremalne.
Mod Team Franio Napisano 6 Listopada 2010 Mod Team Napisano 6 Listopada 2010 Niech spoczywają w pokoju.. [*]
sebios Napisano 6 Listopada 2010 Napisano 6 Listopada 2010 Najważniejsze że kochali to co robili i zgineli tak a nie inaczej (powiedzmy na swoim terenie)a nie np. przez pijanego kierowce [*]
slawex17 Napisano 21 Listopada 2010 Napisano 21 Listopada 2010 dla wierzących pozostaje tylko modlitwa [*]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.