Skocz do zawartości

[ Dętka ]

imejd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam problem z napompowaniem detek (sprawne na 100%).. Odkręcam lekko zaworek (samochodowy wentyl) żeby móc napompować.. ale czuje, że powietrze nie idzie.. moge pompować i pompować (reczna pompka).. [gdzieś ucieka powietrze przez pompke].. wiec odkrecam zaworek bardziej.. wtedy spokojnie moge pompować, ale do jakiegoś momentu i dalej nie chce iść nie wspominajac juz o tym, że jak puszcze wentyl to ucieka automatycznie ciagle powietrze.. Nie moge dojść do tego jak wyczuc czy zawor jest odkręcony w ten sposob żeby powietrze nie schodzilo, ale zeby dalo sie napompować.. Nie chce mi sie jechac na stacje z tym, poza tym jak gdzies przebije detke to bede mial ten sam problem.. jedna z mozliwych odpowiedzi to to że jestem za głupi heh.. ale moze ktos ma rade :>

Napisano

Przecież w samochodowych wentylkach odkręcasz nakrętkę całkiem i normalnie pompujesz pompką :yes: Najlepiej jak koło jest odwrócone tak , że wentyl zwisa na dół :) Wtedy wkładasz pompkę w wentylek i dociskasz kciukiem od góry żeby dobrze weszło ;p A jak nic nie pompuje to może masz pompkę na wentyl rowerowy ;d

Napisano

hm.. opisze to inaczej.. w przednim kole zawór w wentylu jest 'schowany' a moge napompować na full detke, puścic wentyl i nic nie ucieka.. natomiast w tylniej musze zawor odkrecic mocno zeby pompowac, ale jak chce zakrecac juz wentyl to ucieka powietrze jak go puszczam i nie moge miec na full napompowane.. Jeżeli w tylnej bardziej chowam zawor to nie chce pompowac i w tym problem ze nie moge znalezc zlotego srodka ;]

Napisano

wtedy sie nie chce pompowac .. bylem na stacji.. pod cisnieniem 5 sekund roboty przy tak jak mowisz zakreconym zaworze.. ale normalna pompka nie moge tego zrobic.. postaram sie zalatwic inna i sprawdzic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...