Skocz do zawartości

[rama full] Radon QLT lub cos innego

tomke1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dokładnie NIE, ja ze skokiem 140 mm nie wyglądam śmiesznie (nawet nie chce mi się wsiadać na sztywniaka o skoku 100 mm), zapytaj "Tobo" jego preferowany rower to full o skoku 130 mm, i wielu innych bikerów , spróbuj a przekonasz się sam :yes:

No to teraz mam co szukać i oglądać, poszperam za ramami XC/AM z 130mm skokiem, rzeczywiście to może być dobre rozwiązanie.

Napisano

Zajrzyj tutaj

Wprawdzie aukcja się zakończyła, ale z uwagi na brak ofert, więc rama może jeszcze jest.

Nie chcę otwierać kolejnej dyskusji na temat tego czy warto inwestować w ten sprzęt czy nie (damper, serwis). IMO plusy przeważają nad minusami i gdyby nie to, że mi się budżet ścisnął pod koniec roku, pewnie już by była u mnie.

Napisano

W sumie nawet nówka z niższym osprzętem wygląda ok, tylko muszę poczytać o serwisie tego cuda z tyłu.

A i jeszcze jedno jak wygląda sprawa fulla zapiętego do trenażera ? gdzieś widziałem że nie wolno.. i to jeden z powodów dla których Gary by musiał zostać, nawet na słabym osprzęcie.

Napisano

A dlaczego niewolno? Z powodzeniem jeżdżę drugi sezon i nic się nie dzieje.

Muszę tego poszukać, w sumie z włączoną blokadą powinien dać radę.

A jak u Ciebie z sztywnością ? jaki masz trenażer ?

Napisano

Tacx Satori ale to nie ma znaczenia bo przecież każdy trenażer chwyta za nakrętki osi koła. Jeżdżę bez blokady bo takowej nie mam ale wątpię czy to o to chodziło w tym micie.

Jaką sztywnością?

Napisano

Tacx Satori ale to nie ma znaczenia bo przecież każdy trenażer chwyta za nakrętki osi koła. Jeżdżę bez blokady bo takowej nie mam ale wątpię czy to o to chodziło w tym micie.

Jaką sztywnością?

Hmm, ja mam Siriusa więc Twój to kolejny model po moim.

Co do sztywności to chodziło mi o to że w czasie jazdy jednak rower przykręcony za oś trochę pracuje na boki i czy przy fullu nie jest to bardziej zauważalne albo czy nie wpłynie jakoś ujemnie na zawieszenie. W trakcie jazdy normalnej jednak rama nie jest tak sztywno trzymana.

Napisano

A może taki? ktoś ma Canyon'a ? to jest rocznik 2010.

Czasu jeszcze trochę mam, więc pewnie poczekam aż rocznik 2011 będzie w obniżkach, albo wersję 5.0 zamiast 6.0.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...