zekker Napisano 9 Listopada 2010 Napisano 9 Listopada 2010 Ta kaseta, którą posiadam ma jakby inne mocowanie - klucz do kaset nie pasuje, nie ma tam żadnej nakrętki. Z tego zdjęcia narzędzi, po winna pasować srebrna 2. Przynajmniej u mnie klucz od wolnobiegu pasuje bez problemu do kasety. Trzeba zdjąć nakrętki, wsadzić ten klucz na oś i przeciwnie do kierunku jazdy odkręcić. Odkręca się całość, a nie nakrętkę. W te ząbki od strony osi musi trafić klucz.
sebios Napisano 9 Listopada 2010 Napisano 9 Listopada 2010 albo idż do servisu jakiegoś ściągną ci za max 5 zł to i tak dobrze:P ale i tak będziesz musiał wymienić kasetę, a szprychy będą raczej pasować, chyba że masz jakiś antyk:P
wiktor0410 Napisano 9 Listopada 2010 Autor Napisano 9 Listopada 2010 Zaniosłem dziś obręcz i piastę do zaplecenia. Jutro wieczorem odbieram, w czwartek złożę kasetę, tylny hebel, podłączam linki do klamkomanetek Alivio i czekam na korbę W piątek mam nadzieję, że dojdzie, składam napęd, regulacja przerzutek i czas na test z docieraniem 1)Avid BB5 - fajnie się prezentuje, tarcza o wiele sztywniejsza niż w Promaxie. Regulacja odległości nieruchomego klocka - fajne rozwiązanie. Kupiłem też tarczę od Avida na tył, pod szczękę Promaxa. Tylny hebel i tak zaraz blokuje koło więc stwierdziłem, że nie musi tam być super mocnego zacisku. 2)Kaseta Alivio - solidne wrażenie, 2 najmniejsze koronki można wymieniać, więc luz. 3)Klamkomanetki Alivio - kupiłem, bo poprzednie nie obsługiwały 8 biegu. Jakiejś różnicy dużej nie czuję. Korby jeszcze nie mam Wjechały też nowe bloki pod SPD Co do docierania tego Avida - postaram się nie przegrzać Napęd mam świadomość, że nie będzie od razu pracował idealnie. Ile ok. km zajmie mu ułożenie się? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.