Skocz do zawartości

[kupno] nie chce prezplacic

kluchynsyn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Postanowiłem kupić sobie lepszy rower niż mam. Jezdze duzo po lasach i wzgórzach jury Krakowsko-Częstochowskiej ale mój rower nie jest zbytnio przystosowany do tego typu wypraw. :thumbsup:

Dysponuję nie małą sumą. Chce kupic dobry rower za odpowiednią cene, dlatego wole zaczerpnąć rady ludzi ktorzy się na tym znają a nie kupić rower z ładną ramą za duża cene mniemając tylko, że jest swietny.

Cena niech bedzie z przedzialu 4000-4700zł. Proszę o rade.

P.S. Kiedy najlepiej kupic rower? Chodzi o wszystkie wyprzedarze i przeceny, teraz na zime? Słyszałem ze tegoroczne modele będą najtansze wiosną 2011. Ile w tym prawdy? Z góry dzeki.

Napisano

Jeżeli nowy to na poczatku jesieni zaczynają sie przeceny w sklepach i stacjonarnych i internetowych, jeżeli używany to całą zime na allegro trzeba spedzic ^^

Napisano

W sklepach już promocje są,najnowsze modele nie warto jeszcze brać bo potem wchodzą jego następce tz.że jak wychodzi rower np model z 2011 to lepiej poczekać kilka miesięcy na jego lepszego następce bez defektów itp. teraz sprzedawcy kombinują jak się pozbyć rowerów z tego rocznika i robią promocje na których naprawdę tanio można wyrwać piękny okaz:)Trzeba po prostu dobrze szukać i nie lecieć na pierwszą lepszą okazje teraz jest najlepszy czas według mnie na szukanie roweru na allegro sezon się kończy wiara wystawia na allegro i tez mało jest obserwujących rowery więc co za tym idzie mniejsza konkuręcja w licytacji:P sam tak części wyrywam za grosze:)

Napisano

Mając do wydania 4000 / 4500 ( 200 min zostaw na kask ) nie baw się w używane z allegro tylko kup coś w sklepie . Co ? Tak na 100% nikt ci nie powie . Najpierw zobacz co jest dostepne w twojej okolicy . Rozumiem ,że to ma być rower MTB i że to twoje pierwsze MTB . Dlatego lepiej kup w sklepie stacjonarnym . Rozumiem że rower ma być do turystycznej jazdy po wertepach , nie do ścigania . Szukaj więc turystycznej ramy ( krótsza ,o łagodniejszych kątach niż rama XC ) - gdybś miał katalog bikeboardu patrz na rowery MTB XCM - to rowery do maratonów ale dobre też do turystyki .

Za 4kzł powinieneś mieć powietrzny amor , naped 3*9 deore/slx i w miarę lekkie koła . Nie wiem jakie rowery możesz kupic u siebie ,szukaj sprawdzonych marek : Trek , Giant , Scott , Merida , Cube ... Jak coś znajdziesz daj linki .

Napisano

W takim budżecie kupiłbym Poison Zynkali Team lub Grand Canyon AL 6.0 (oba na rok 2011). Ewentualnie jakąś okazję jak się trafi, ale te dwa modele traktowałbym jako referencyjne.

Może wystarczy Ci tańszy rower? Z mojego doświadczenia modele na 2010 może i będą najtańsze w 2011, ale dostępność będzie bardzo ograniczona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...