Salvin Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Witam Od pewnego czasu mój rower trapi dziwna dolegliwość. Mianowicie co któryś tam obrót korby czuje odczuwam dziwny przeskok pod podeszwą butach (jeżdżę w spdach), czuć takie pyknięcie trudno to opisać bo tego nie słychać. Byłem pewien, że to właśnie prawy pedał jest winowajcą. W serwisie zlikwidowali luzy, przesmarowali i niestety dalej jest tak samo. Napęd jest świeży: łańuch ma 1000 km a kaseta 3500 km, korba nie ma luzów. Jakieś pomysły co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McWolf Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Mialem dokladnie to samo, bylem pewien ze to objaw zdychania jednego z lozysk wkladu suportu. Rozebralem korbe, wymienilem wklad na nowiutki, wybralem sie na rower i.... to samo... Winnym okazal sie prawy pedal - takze shimano SPD PD-M647. Nie dalo sie tego tikania wyeliminowac nawet w serwisie i dlatego teraz mam pedaly CB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typniepokorny Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Ja miałem tak kiedyś, ale korba miała wymielony kwadrat. Jeśli pedały są dobre, zębatki dokręcone do ramion, korba z dobrym mocowaniem to zostaje suport. Przynajmniej tak mi się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.