Skocz do zawartości

[obręcz] No Tubes ZTR Arch 29 - czy to normalne?

evo

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie doszły do mnie obręcze Obręcz No Tubes ZTR Arch 29\'\' / 32H / 470g / DISC

http://www.nokaut.pl/kola-akcesoria/obrecz-no-tubes-ztr-arch-29-32h-470g-disc.html

Obręcze które zamierzam uszczelnić i zrobić zestaw bezdętkowy. Jednak patrząc na nie, zdziwiła mnie spora liczba dziur w różnych częściach:

http://w273.wrzuta.pl/sr/f/9bFPe7XyYX8/ztr_470

- są one czasem porozmieszczane prawie przy ściance, więc może być problem z uszczelnieniem na mój gust.

Miałem wiele obręczy i zawsze były tylko dziury na nyple, a tu nagle obręcz, która powinna nadawać się do uszczelnienie jeszcze lepiej niż zwykłe i takie dziury.

Czy to normalne dla obręczy ZTR? Czy też mogło to powstać przez uszkodzenia podczas zaplatania przez serwis. Reklamować to?

Dziurki są w różnych miejscach, najwięcej + odrapania na łączeniu obręczy. Dałem za nie 650 zł a jakość zostawia wiele do życzenia.

Czy mógłbyś zrobić lepsze fotki? Nigdy w żadnej obręczy czegoś takiego nie widział ;):D W pierwszym odruchu to wygląda jak jakieś uszkodzenie a nie fabryczne "znaki". O ile jakieś tam otwory na które idzie taśma uszczelniąjąc ujdą to te blisko krawędzi (rantu) to już coś bardzo dziwnego jest jak dla mnie.

Część jest raczej fabryczne, wygładzone dziurki bliżej środka.

Natomiast część to "wgnioty do środka" które nie są symetryczne (różnie na każdej obręczy).

Więc prawie na 100% coś nie tak.

Koło było składane na bikestacji, aż tak by d...y dali? Już kiedyś od nich brałem koło i było idealne w 100%.

Nawet jak nie oni (tylko producent), to chyba nie powinni tak sprzedawać lub dać rabat, jeśli wytrzymałość na tym nie ucierpi.

ps. foty mogę dać lepsze, choć już taśmy przyklejone i opony założone bo czekają na płyn i zalanie, więc musiał bym znowu demontować. :/

@evo bez sensu się pośpieszyłeś ;) Zdemontuj to wszystko, porób dobre foty i potem ew. składaj do kupy wszystko. Ja bym się nie szykował na płyn tylko na reklmację bo nie chce mi się wierzyć, że to jest tak farycznie zrobione bo nie przychodzi mi do głowy w jakim celu to miałoby tak być.

Dostałem wiadomość ze sklepu, a ci od producenta. Tak to wygląda:

"Otwory te są˝ w każdej obręczy No Tubes - w różnych mniejszych bądź większych ilościach. Powstają na skutek technologi łączenia obręczy, którą˝ stosuje No Tubes. Wszystkie otwory na 100% powstaďż˝y w fabryce. Technologia ta pozostawia na obrďż˝czy takie niezbyt estetyczne ďż˝lady - jednak m.in dziďż˝ki niej obrďż˝cz moďż˝e siďż˝ cechowaďż˝ tak niskďż˝ masďż˝ przy zapewnieniu bardzo wysokiej wytrzymaďż˝oďż˝ci.

Obrďęcze objďż˝tďż˝ sďż˝ 24miesiďż˝cznďż˝ gwarancjďż˝ i gdyby coďż˝ dziaďż˝o siďż˝ w tym miejscu oczywiďż˝cie wymienimy bezwďż˝ocznie obrďż˝cze na nowe - dla uspokojenia moďż˝emy zapewniďż˝, iďż˝ nie dostaliďż˝my jeszcze ďż˝adnego zgďż˝oszenia reklamacyjnego na uszkodzeie w tym miejscu. Naszym zdaniem nie powinno byďż˝ problemĂłw z uszczelnieniem koďż˝a ( gdyby w praktyce okazaďż˝o siďż˝ inczej prosimy o kontakt). ZarĂłwno nam jako dystrybutorowi jak i samej firmie No Tubes bardzo zaleďż˝y by oferowaďż˝ lekkie produkty o bardzo wysokiej jakoďż˝ci i wytrzymaďż˝oďż˝ci."

I co wy na to?

Mam nadzieję, że da się to uszczelnić. Płyn już mam.

Myśle, ze do okrężnicy jest technologia, która zostawia takie ślady na obręczach za taką kasę. Skoro sklep zarzeka się, że jest ok to nie pozostaje nic innego jak sprawdzić czy jest to szczelne. Wiem, że marudze i poza wlaścicielem nikt nigdy nie będzie widział tych śladów, ale ja bym tego nie zdzierżył za taką kasę. W tej cenie oczekiwałbym bardzo ładnego wykończenia a nie czegoś co wygląda jak atak furii wściekłego chomika z młotkiem i dłutem.

evo mozesz jeszcze raz wkleic ten tekst taz zeby dalo sie go przeczytac

Faktycznie wyglada to malociekawie, tak jakby ktos wypalil z obrzyna.

Ja nie przypominam sobie takich rzeczy na moich obreczach.

I jak masz zamiar to uszczelnic, szerokosc tasmy moze tego nie zlapac, a moze to tylko efekt zdjecia.

Uszczelniam taśmą izolacyjną, więc mogę dać więcej na bok, muszą lekko nachodzić na ścianki pionowe.

A tego maila i tak poprawiłem (więcej mi się nie chciało :D ), bo dostałem bez PL znaków. Po prostu musicie tam wstawiać ą, ź, ć - gdzie są dż`.

Podobno tak robią te obręcze, więc liczę, że ktoś z ZTRów jeszcze się wypowie.

Troszkę wygląda to tak, że zrobili sobie dziurki w niewygodnym miejscu i ja mam się martwić uszczelnianiem :/

No więc uszczelniłem pierwsze koło, te "gorsze".

Bez wody i płynu nie dało rady nic tam nabić dłużej niż 20 sek.

Z wodą (z mydłem) dało się nabić, ale stosunkowo "gęsto" uchodziło, podejrzewam, że po 20 min niewiele by zostało ciśnienia.

Dopiero na mokro i z płynem chyba się uszczelniło (choć i tak w pierwszych minutach piszczało nieco).

Przez 15 min nabiłem 4,5 atm (przy 3 już strzelała i układała się), potem przez 1 h - 4 atm, na noc upuściłem i zostawiłem 3 atm. Zobaczymy ile będzie jutro. Bo rozumiem, że max uszczelnienie to ponoć 4-6 h?

Na drugiej obręczy założyłem dętkę (chyba nie ma sensu na zimę testować 2 obręczy).

• 1 miesiąc temu...

Jak to w sprzedaży wysyłkowej, komuś trzeba wcisnąć bubla, nie pierwszy to wyskok Bikestacji :)

Witam forumowiczów

Nasze stanowisko w tej sprawie jest nastepujace.

Jako punkt sprzedazy no Tubes, zglosilismy problem do przedstawiciela na Polske - a ten do Fabryki notubes .

Informacja ,iz tak no Tubes łaczy obrecze jest z samego zrodla, to nie jest nasz wymysł.

Naturalną rzeczą jest zwort towaru bez podania przyczyny.

Iwan Rafał Bikestacja.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...