Skocz do zawartości

[wkład suportu] Miska suportu

Felippe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dostałem sprowadzony rower Peugeot Paris, niestety ma pękniętą prawą miskę suportu. Miska ma średnicę ok. 35 mm (nie mam suwmiarki elektronicznej), więc wnioskuję, że jest to wkład typu francuskiego. Można gdzieś kupić samą prawą miskę do takiego wkładu? Przerażają mnie ceny tych wkładów, więc chciałbym wymienić najlepiej tylko tą prawą miskę. Jakby ktoś wiedział, gdzie takie coś można kupić, byłbym wdzięczny za linki.

PS. Google już przeszukałem, ale być może nie wiem do końca, czego szukać, i dlatego wyniki były mizerne

Gwinty suportów w standardzie brytyjskim i ISO też mają średnicę "około 35 mm" bo 1,37 lub 1,375 cala. Być może masz taki właśnie suport, znacznie łatwiej dostać części w tym standardzie więc byłoby to ułatwienie. Najprościej to sprawdzić ustalając kierunek gwintów po obu stronach - w standardzie francuskim oba gwinty były prawe, a w ISO gwint od strony napędu był lewy.

Teoretycznie jeszcze mógłby to być suport szwajcarski, ale to już właściwie niemożliwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...