netta1987 Napisano 30 Października 2010 Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Na dziś to jakoś tak by wyglądało wagowo: (a linki i pancerze są podane szacunkowo bo zapomniałem dać na wagę) : W planach nowa sztyca pedały CB i korba xtr na 2 blaty Damper FOX Float R wliczony w ramę Gripy Accent Flash(bez pokrycia) 24 Hamulec przedni Formula k24 234 Hamulec tylny Formula k24 250 Kaseta SH XT 770 11-32 265 Kierownica KCNC SC Bone 31,8mm 600mm 127 Kolo przednie 1301 Kolo tylne 1446 Korby SH XT 770 44-32-22 768 Korki do kierownicy No Name -4 Koszyk na bidon-47 łańcuch SH XTR 7701 108ogniw + spinka sram gold 280 Manetki SH XTR 970 220 Mleczko uszczelniające Mostek KCNC FLY RIDE 31,8mm 100mm 129 Nyple SH XTR Nyple SH XTR Obrecz SH XTR Obręcz SH XTR Opona przednia Hutchinson Schwalbe Nobby NIC EVO Opona tylna Hutchinson Schwalbe Nobby NIC EVO Pancerze Linki około 100 Pedały SH PD 540 349 Piasta SH XTR Piasta SH XTR Podkładki pod mostek No Name wliczone w Top Cup Przerzutka przednia SH Deore 166 Przerzutka tylna SH XTR 972 SGS 155 Rama Giant ANTHEM X 4 2011r 2680 Rogi Accent Race Carbon -89 Siodło FI'ZI:K Tundra 2 221 Stery FSA wilczone w ramę Suport SH pressfit wliczony w ramę Szprychy SH XTR Szprychy SH XTR Sztyca GIANT Connect 314 Tarcza przednia XT CL 160 137 Tarcza tył XT CL 160 136 Top cap GIANT Connect 32 Wentyl ust przód Wentyl ust tył Widelec FOX F100 RL 1,125-1,5 1614 Zacisk sztycy GIANT Connect 26 Zaciski kół SH XTR 119 CAŁOŚĆ 11324 jeśli pomyliłem się co do wyniku końcowego to proszę poprawić ale chyba jest oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 30 Października 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Mogę być upierdliwy? Dzięki Przede wszystkim opis roweru jest "trochę" nieuporządkowany - wywaliłbym Nyple, Szprychy, wentyle , piasty i obręcze - wpisy bez sensu skoro ująłeś koła jako takie - co obejmuje waga kół ?- XTR ważą odpowiednio 760 przód i 892 tył ( zakładam,że dodałeś wagę opon- znów bałagan w opisie) - w nazwie opon chyba za dużo nazw. - rogi Accenta niezbyt pasują - ani marką ,ani wyglądem ,ani wagą ( tu jakiś Ritchey czy Smica o Tune nie wspomnąc) - zamiast sztycy Gianta włożyłbym Syntace P6 lub Thomsona Masterpiece ( zaoszczędzone 120 gram w przypadku Thomsona) - przednia przerzutka Deore - trochę nie ta klasa. Można by oczywiście doczepić się do pasków na oponach- biorąc pod uwagę fakt,że malowałeś pająk w tarczach pod kolor ramy i założyłeś niebieskie pancerze paski trochę rażą. W ogólności bardzo fajny rower,aczkolwiek nie ma w nim nic porywającego - niestety wiele jest takich. Ale ważne,żeby Ci pasował i się podobał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Mogę być upierdliwy? Dzięki Przede wszystkim opis roweru jest "trochę" nieuporządkowany - wywaliłbym Nyple, Szprychy, wentyle , piasty i obręcze - wpisy bez sensu skoro ująłeś koła jako takie - co obejmuje waga kół ?- XTR ważą odpowiednio 760 przód i 892 tył ( zakładam,że dodałeś wagę opon- znów bałagan w opisie) - w nazwie opon chyba za dużo nazw. - rogi Accenta niezbyt pasują - ani marką ,ani wyglądem ,ani wagą ( tu jakiś Ritchey czy Smica o Tune nie wspomnąc) - zamiast sztycy Gianta włożyłbym Syntace P6 lub Thomsona Masterpiece ( zaoszczędzone 120 gram w przypadku Thomsona) - przednia przerzutka Deore - trochę nie ta klasa. Można by oczywiście doczepić się do pasków na oponach- biorąc pod uwagę fakt,że malowałeś pająk w tarczach pod kolor ramy i założyłeś niebieskie pancerze paski trochę rażą. W ogólności bardzo fajny rower,aczkolwiek nie ma w nim nic porywającego - niestety wiele jest takich. Ale ważne,żeby Ci pasował i się podobał. waga kół r=to koła + opony+ wentylki+ mleczko fakt co do ilości nazw ale nie mam możliwości edycji a błąd wynikł z dzisiejszej zmiany opon na NN rogi są te ze względu na wygodę sztyca będzie zmieniana ale jeszcze narzazie brak ku temu środków i są poważniejsze zmiany a nie szuka dla g ( wymieniona przez ciebie przednia deore na xtr) paski to kwesta pozostałości po starym rowerku ale przedni mi odpowiada tył jak się zajedzie to będzie zmieniony prawdopodobnie na RoRo w TL 2,1 a takich wiele nie ma a raczej jest jedyny taki jest sporo anthemów ale każdy wkłada to co mu pasuje i dzięki za konstruktywną krytykę bo taką lubię bo pozwala czasem dostrzec to co wcześniej zdawało się być ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McWolf Napisano 30 Października 2010 Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Bylby fajny rowerek gdyby nie prosta kierownica + rogi.Wiem ze kazdy jezdzi z tym co mu pasuje, ale full z prosta kierownica i rogami, nawet przeznaczony do XC jest dla mnie nie do przelkniecia.Jak juz wspomnial kolega durnykot, zmienilbym sztyce na cos dobrego i lzejszego + na przod przerzutka chocby XT bo tania i lekka.Aaaa, paski na oponach wygladaly by ok, gdyby nie czerwony pasek na tylnej.No i ostatnia sprawa to pedaly, rozejrzyj sie za ubijakami, sa sporo lzejsze, wygodniejsze i wiekszosc modeli ma ladna niebieska sprezyne, ktora pasowala by do calosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 30 Października 2010 Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Ja bym pomyślał przede wszystkim nad jakimś lepszym damperem z regulacją platformy. No i ta tylna opona troszkę nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2010 sztyca będzie ale jeszcze nie teraz jak pisałem co do kiery wolę proste 600mm ale myślę nad kupieniem dla testów giętej dla sprawdzenia różnicy przednia przerzutka będzie kupiona razem z korbą niedługo. O pedałach pisałem już w 1 poście a co do dampera czekam na odpowiedź harfy bo myślę nad RS monarch z manetką lub zakup bardzo rzadko spotykanego w pl fox-a RPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 31 Października 2010 Udostępnij Napisano 31 Października 2010 (...) Przerzutka tylna SH XTR 972 SGS 155 (...) Co za zabiegi pozwoliły uzyskać Ci tak niską masę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.