Morox Napisano 29 Października 2010 Napisano 29 Października 2010 Cześć, zamierzam wymienić przerzutkę z tyłu i przy okazji kupić nowy łańcuch. Jak myślicie, nie bedzie przeskakiwał? Zdjęcia:
Mod Team Puklus Napisano 30 Października 2010 Mod Team Napisano 30 Października 2010 No wydaje mi sie ze nie powinien choć na początku zanim sie przegryzie moze trochę podenerwować. A czemu chesz wymieniać lancuch?? Jaki ma przebieg?? warto dokupić jeszcze jeden a nie wymieniać.
Morox Napisano 30 Października 2010 Autor Napisano 30 Października 2010 Dzięki za odpowiedź. Przebieg zestawu to 2 tys km. Właśnie o to mi chodziło żeby kupić drugi łańcuch, a jak się wyciągnie to zamieniać co kilkaset km z tym starym. Jaki łańcuch mi polecacie? Teraz mam Shimano CN-HG53. Kaseta to Sram PG-950, korba Trvativ X-FLOW, a chce kupic przerzutke sram x7 i gripy x9.
Mod Team Puklus Napisano 31 Października 2010 Mod Team Napisano 31 Października 2010 Hmm zadnia sa naprawdę różne odnośnie doboru łańcuchów, ale chyba najlepiej mieć łańcuch mniej więcej klasy kasety. Za miękki zły i za twardy tez. Kolejny łańcuch powinien być taki sam jak poprzedni(jeżeli chcemy jeździć na zmiane) ale i tu są rózne zdania na ten temat.
uraz Napisano 2 Listopada 2010 Napisano 2 Listopada 2010 Nie ma czegoś takiego jak za twardy łańcuch.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.