escape801 Napisano 28 Października 2010 Napisano 28 Października 2010 Witam. Mam rower troche mozna powiedziec juz wiekowy,chcialbym go wyremotowac to co trzeba. Moje pytanie jest takie. Kolo tylnie mam 18 srednice,opone 26*19,5.Niestety nie posiadam detki,nie wiem jaki rozmiar dobrac Rower posiadam gorski "Portosa"mozna ktos taki posiada.W necie trudno go znalesc. Bedzie wdzieczny za info.
ugupu Napisano 29 Października 2010 Napisano 29 Października 2010 Jeżeli masz oponę o rozmiarze 26x1.95 to wejdzie tam standardowa dętka 26x1.75-2.10. Ale skoro masz "koło tylne mam 18 średnicę" to opona 26 na nie pasować nie będzie. Rower "Santosa" miał mój kumpel pod koniec lat 90 ubiegłego wieku. Pamiętm, że zastanawiał się wtedy nad "Portosą". Były to jedne z 1 makrokeszów na naszym rynku z ramą spawaną z rur wodociągowych. Jeśli to o nie chodzi, nie znajdziesz żadnych konkretnych informacji.
escape801 Napisano 2 Listopada 2010 Autor Napisano 2 Listopada 2010 Jeżeli masz oponę o rozmiarze 26x1.95 to wejdzie tam standardowa dętka 26x1.75-2.10. Ale skoro masz "koło tylne mam 18 średnicę" to opona 26 na nie pasować nie będzie. Rower "Santosa" miał mój kumpel pod koniec lat 90 ubiegłego wieku. Pamiętm, że zastanawiał się wtedy nad "Portosą". Były to jedne z 1 makrokeszów na naszym rynku z ramą spawaną z rur wodociągowych. Jeśli to o nie chodzi, nie znajdziesz żadnych konkretnych informacji. Tak jak mowiles,nic nie znalazlem na jego temat.Chialbym go doporwadzic do stanu uzywalnosc.Bede tez musial zrobic cos z tylna przerzutka bo bieg nie wskauje na 6 najwieksza.
ugupu Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 Przerzutkę należy pewnie wyczyścić i wyregulować. Nie sugeruj się tym, że marka nieznana. W końcu chodzi o to, aby mieć czym pomykać. Wyczyść sprzęta, przesmaruj co można, wyreguluj i śmigaj. Szerokiej drogi!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.