syberius Napisano 27 Października 2010 Napisano 27 Października 2010 hej Na wstępie chiałbym się serdecznie przywitać i przeprosić, że juz na poczatkuzadaje zadaje dość dziwne pytania a więc nie owijajac w bawełne moje warunki wiek 17 wzrost 169 waga ~55kg Mam pytanie : czy ten rower przedstawiony na tej aukcji http://allegro.pl/rower-gt-i-drive-idrive-i-drive-2-0-fr-freeride-i1292305532.html bedzie dobry aby zaczac zabawe na wiosne z "freeride"em ? jestem poczatkujacym w tych sprawach wiec chce się wstępnie zapoznać co i jak Pozdrawiam gorąco w zimna noc
RATM Napisano 27 Października 2010 Napisano 27 Października 2010 Nie, nie będzie dobry. Ciekawe masz te warunki.
cynamon Napisano 27 Października 2010 Napisano 27 Października 2010 Co rozumiesz przez freeride? bo to dość szerokie określenie. Dla jednych rower do FR musi być mocniejszy niż przeciętna maszyna do DH, a dla innych FR to coś prawie jak enduro (all mountain). Co chcesz robić na rowerze?
tobo Napisano 28 Października 2010 Napisano 28 Października 2010 ten rower to sprzet do zastosowan niezbyt ekstremalnych, ma nieoryginalny widelec, ktorym pewnie byl jakis amor o skoku 120 mm. jesli ktos na nim uprawial freeride to balbym sie nabyc ten rower. freeride to sport bardzo "lotny" duzo czasu spedza sie w powietrzu. w takim przypadku latwo szybko te skrzydla stracic
Mod Team Odi Napisano 28 Października 2010 Mod Team Napisano 28 Października 2010 Przenoszę do odpowiedniego działu.
c1ach Napisano 28 Października 2010 Napisano 28 Października 2010 Ten GT jest chyba z rocznika 2004, czyli praktycznie ta sama rama, którą mam teraz. Absolutny maks dla tej ramy to 120 mm (przy skoku tylnego zawieszenia 115 mm), ale niektórzy ładują nawet więcej i nie narzekają. Producent montował tam jakieś Marzocchi i RS'y 100 mm. Wymieniasz amora/zmniejszasz skok tego Mozo na mniejszy i masz fajny rower do lekkiego enduro. Rower swoje waży, ale za te pieniądze chyba nie należy na to narzekać http://www.bikepedia.com/quickbike/BikeSpecs.aspx?Year=2004&Brand=GT&Model=I-Drive+2.0&Type=bike
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.