Mezefes Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Chcę sobie kupić buty na rowerek lecz jest pewny problem otóż podobają mi się te buty http://allegro.pl/buty-shimano-sh-m076-mtb-od-www-airbike-pl-wwa-44-i1282533875.html i tak, ja noszę wszystkie buty jakie mam o długośći wkładki 27,5 i są dobre na mnie lecz rozmiarówka butów na rower jest troche dziwniejsza i mają tak: Rozmiar: 43 - długość wkładki 27,2cm 44 - długość wkładki 27,8cm I jaki mam rozmiar wybrać yy? i czy te buty dobre są ? mam rower MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Co do rozmiarów to kup większe - noga podczas wysiłku Ci spuchnie. Co do butów są to najlepsze buty w tym przedziale cenowym. Sam chciałem je kupić, ale nie mają rozmiarów 49. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mezefes Napisano 27 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2010 27,8cm? wsumie w sumie ja noszę 27,5cm i są dobre to myślę że 3 milimetry niezrobi nie zrobi róznicy... chociaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Najlepiej by było, gdybyś przymierzył i sprawdził na własnej nodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mezefes Napisano 27 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Co to są te 2 dzióry w podeszwie ? czy na zwykłych pedałach w tych butach też można śmigać czy trzeba mieć te specialne małe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kretschmer Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Po pierwsze, to shimano ma dziwną rozmiarówkę, najlepiej zmierz przed kupnem. Te dwie dziurki to miejsce na blok do pedałów SPD, w tych butach na zwykłych pedałach się zabijesz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mezefes Napisano 27 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Czy ja wiem czy sie zabije, jezdze w butach zwykłych na z podeszwą na beton i nic się nie ślizga A są jakieś buty rowerowego żeby niewymagały tych specialnych pedał? Narody na kolana, kolego w jakim to jest jezyku? tragedia!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 To musisz szukać jakiś butów rowerowo-turystycznych, które nie mają otworów pod blok SPD. Shimano, Accent, Addidas i inne firmy mają po jednym czy dwóch modelach w tej klasie, tylko nie wyglądają jak dobrze typowe MTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kretschmer Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Chodziło mi o to, że przynajmniej w moich butach spd by Diadora podeszwa jest śliska mocno, więc nie wyobrażam sobie jazdy w takich sztywnych dodatkowo butach na zwyklych pedałach. Poszukaj sobie butów turystycznych shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 podeszwy "popularnych" butów SPD na ogół posiadają "zaślepki" (przykrywające otwory) które się odrywa, kiedy chce się zainstalować bloki. Więc nie powinno być problemów z wykorzystaniem takich modeli na platformach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 nie chodzi o dziury w podeszwie, tylko o gume, z ktorej jest zrobiona podeszwa buta. Jest na tyle twarda, aby uniemozliwic jazde w platformach. W takich butach nie bedziesz czul pedala pod stopa. Rozwiązaniem jest kupienie turystycznych butów od shimano, czyli normalne buty z dziurami na spd, ale wedlug mnie nie mas sensu bawic sie w półśrodki. Jak zaczniesz jezdzic w spd, nie bedziesz chcial juz jezdzic w adidasach xD A co do pedałow z platforma- nie kupuj takich ktore maja tylko z jednej strony blok, sa niewygodne i klocowate. Najlepsze sa zwykle 520 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 bo trochę bez sensu jest kupowanie wyspecjalizowanych do jazdy MTB butów SPD w sytuacji, jeśli będzie się je używało tylko na platformach. Tu wystarczą zwykłe "adidasy". Natomiast nieprawdą jest, że buty SPD trekkingowe są zawsze kiepskim pomysłem. Ja bardzo sobie chwaliłem połączenie zalet zatrzasków i relatywnie miękkiej podeszwy przy lajtowych wypadach z dużą dozą chodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.