Skocz do zawartości

[Obuwie] Wybór odpowiedniego, Prosze o pomoc.

Mezefes

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę sobie kupić buty na rowerek lecz jest pewny problem otóż podobają mi się te buty http://allegro.pl/buty-shimano-sh-m076-mtb-od-www-airbike-pl-wwa-44-i1282533875.html i tak, ja noszę wszystkie buty jakie mam o długośći wkładki 27,5 i są dobre na mnie lecz rozmiarówka butów na rower jest troche dziwniejsza i mają tak:

Rozmiar:

43 - długość wkładki 27,2cm

44 - długość wkładki 27,8cm

I jaki mam rozmiar wybrać yy? i czy te buty dobre są ? mam rower MTB

nie chodzi o dziury w podeszwie, tylko o gume, z ktorej jest zrobiona podeszwa buta. Jest na tyle twarda, aby uniemozliwic jazde w platformach. W takich butach nie bedziesz czul pedala pod stopa.

Rozwiązaniem jest kupienie turystycznych butów od shimano, czyli normalne buty z dziurami na spd, ale wedlug mnie nie mas sensu bawic sie w półśrodki. Jak zaczniesz jezdzic w spd, nie bedziesz chcial juz jezdzic w adidasach xD

A co do pedałow z platforma- nie kupuj takich ktore maja tylko z jednej strony blok, sa niewygodne i klocowate. Najlepsze sa zwykle 520 :036:

bo trochę bez sensu jest kupowanie wyspecjalizowanych do jazdy MTB butów SPD w sytuacji, jeśli będzie się je używało tylko na platformach. Tu wystarczą zwykłe "adidasy". Natomiast nieprawdą jest, że buty SPD trekkingowe są zawsze kiepskim pomysłem. Ja bardzo sobie chwaliłem połączenie zalet zatrzasków i relatywnie miękkiej podeszwy przy lajtowych wypadach z dużą dozą chodzenia...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...