Skocz do zawartości

[rower/rama] Kellys Blog,Flown,Soul itp. 2010 ktoś jeździ?

kranked

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej

Szukam informacji na temat tych ram z 2010, jak ze sztywnością tych ram?,jakością, ogólne odczucia itp.

Z tego co jest na stronie kellys to ok 12 modeli jest na tej ramie SFS Superlite SDWT alloy 7005 triple butted i nigdzie nie mogę znaleźć info na temat tych ram, testów, itp. albo tez słabo szukam:)

Z góry dzięki za pomoc

pozdrawiam

Napisano

Te modele zostały wprowadzone na rynek stosunkowo niedawno, więc myślę że mało kto miał okazję się przejechać. Poza tym mnie trochę przerażają ceny tych modeli - w podobnym przedziale cenowym możesz mieć dobrego i sprawdzonego Specializeda FSR albo Treka Top Fuel.

Napisano
  W dniu 27.10.2010 o 17:41, Rulez napisał:

Słabo szukałeś, testy Kellysów na tych ramach były zarówno w MR jak i w BB, z tego co tam można było wyczytać, dosyć słaba sztywność boczna.

Test nie tak trudno znaleźć :

http://bikeboard.pl/index.php?d=sprzet&g=13&art=3765

dzięki za pomoc rzeczywiście coś słabo szukałem, jakby kogoś interesowało to jeszcze test z bikeworld

http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul:s20/5656/Kellys+Tyke

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jakiś czas temu zmontowałem sobie rower na ramie Kellys Flown. Osprzęt mam zupełnie inny niż standard więc o tym nic nie napiszę. Zawieszenie jest bardzo czułe na nierówności nawet te drobne wybiera dobrze w końcu to 4 zawias. Poprzednio jeździłem na 1 zawiasowcu Wandalu i jest to zupełnie inna jazda. Niestety damper który jest w standardzie Epicon, hmmm jakby to powiedzieć. No nie jest najlepszy. Ciężko jest go ustawić. Albo buja jak wściekły i chce czasami wysadzić z siedzenia albo staje się twardy. Polecam wymianę na inny. Rama wbrew temu co czytałem jest dosyć sztywna, być może zależy to od masy rowerzysty. Poza tym nic do zarzucenia nie mam , jeździ się naprawdę dobrze. Skok 115mm jak na jazdę mtb zupełnie wystarczy a do enduro to i tak się nie nadaje ze względu nie tylko na skok ale i na wytrzymałość. Ważna sprawa- Rama jest lekka. Bez problemów udało mi się zejść z masą kompletnego roweru sporo poniżej 13 kilogramów mimo pancernych opon:) a jak na fulla 120/115 to niezły rezultat.

Rama jest tania (ok.1400-1500zł)więc trudno ją porównywać ze Specami za kilka tysięcy. Polecam według mnie warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.