Skocz do zawartości

[buty]rozmiar

YgreK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Byłem dziś w sklepie przymierzyć i kupić buty SPD a dokładniej Shimano SH-M076.

Niestety numer buta 48 jest dla mnie za mały. I co teraz począć?

Są większe buty niż te?

Jeśli są to dajcie linki (ale jak znam życie pewnie będą po 300+zł )

@edit

To może inaczej zadam pytanie. Czy ktoś wie, czy na rynku są TANIE buty MTB w rozmiarze 49?

Napisano

Wydaje mi się że nie dostaniesz butów spd w rozmiarze 49 a zwłaszcza tanich. Przejrzałem wiele sklepów internetowych jak i allegro i nie znalazłem takiego rozmiaru max. 48.

Napisano

To jedyne buty spd w rozmiarze 49 jakie znalazłem Diadora fast comp Diadora fast comp (białe)

Znalazłem jeszcze te Sidi ale chyba przekraczają Twój budżet :D

Dzięki maroko777. W ostateczności będę sprowadzał skądś te buty (albo kupię w Berlinie)

Może jednak ktoś znajdzie je w Polsce?

Dzisiaj od samego powrotu do domu rozpocząłem poszukiwania. Odwiedziłem stronę www.shimano-polska.com i na tej stronie w FAQ przeczytałem:

"Jaki jest największy rozmiar buta Shimano?

Standardowo Shimano oferuje rozmiary od 36-48, ale poszczególne modele występują nawet do rozmiaru 50.

MTB: SH-M075, SH-M085, SH-M122P"

Tak więc rozpocząłem poszukiwania tych modeli. Przeszukałem WSZYSTKICH dystrybutorów w Polsce butów SPD firmy Shimano i w żadnym z nich nie znalazłem tych butów. :thumbsup:

Co jeszcze dodam, napisałem wczoraj do owej firmy czy jest możliwość bezpośredniego kupna butów od Firmy w rozmiarze 49.

Jeśli ktoś wpadł na trop jakiś butków nr 49 proszę pisać!

Pozdrawiam

Napisano

A spróbuj przymierzyć buty innych producentów w rozmiarze 48. Jak kupowałem swoje buty to ostatecznie kupiłem rozmiar 42 Louis Garneau a w Shimano 42 były za małe. Każdy producent ma chyba inną rozmiarówkę. Spróbuj najwyżej stracisz tylko czas.

Napisano

YgreK miałem podobny problem ale z rozmiarem 48. Co do rozmiaru 49 proponował bym udać się do jakiegoś dobrego sklepu rowerowego i spróbować pogadać z gośćmi żeby mieli na oku twoją sprawę i już pytali się u głównego przedstawiciela Shimano w Polsce w celu żeby zajęli Ci kolejkę na byty na przyszły sezon.

Napisano

pisałem do ludzi z Cyklotur - przedsawiciel Shimano jeśli chodzi o buty i powiedzieli, że nie wiedzą kiedy będzie dostawa dużych butów. :(

Napisano

Cyklotur jest przedstawicielem wielu marek ale jak chcesz coś kupić a oni nie mają tego na stanie to zawsze jest problem :/ Już kiedyś chciałem kupić spodnie endura i nic nie wyszło,nie byli w stanie sprowadzić :/

• 1 miesiąc temu...
Napisano

No i stało się. Nowy sezon nowe butki i są rozmiary. Z początku napisałem maila do Shimano i odpisali tak:

"Wszyskie modele butów są dostępne do rozmiaru 48

SHM 087 i 077 będą do numeru 52

SHM 123 i 161 do rozmiaru 50 "

No więc popatrzyłem po sklepach i w cyklotur znalazłem moje butki :) Shimano SH-M123 rozmiar 50. Jutro jadę przymierzyć :)

Jeśli ktoś miał taki sam problem polecam szukać rozmiarów teraz, bo niedługo może już nic nie zostać. ;)

Napisano

cześć,

zobacz proszę stronę www.louisgarneau.pl mają rozmiary dostępne do 50 przy wcześniejszym zamówieniu np. buty do MTb na klamrę Montana xt2 lub terra grip na 3 rzepy. Jak teraz zamówisz będziesz je miał na początek marca.

Rozmiary w cm wyglądają następująco: 49/30.5cm, 50/ 31cm wkładki

powodzenia

Robi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...