Filus Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 Witam wszystkich! Mam problem, mianowicie podczas jazdy i podczas pracy tylniego zawiasu slychać trzeszczenie / szczelanie strzelanie... NIe jestem w stanie okreslic źrodła tego dzwieku jednak przypuszczam ze jest to własnie zawias. Czy ktoś wie co może być źródłem tego dzwięku, przyczyna i co z tym zroibc ?? Z góry dzięki za pomoc. Dodam, że śmigam na Giantcie Reignie z 2009r
MTBike Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 Często tak strzela sztyca gdy się dostanie piach albo coś innego także upewnij się czy to nie jest czasami sztyca .
1415chris Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 To moze byc styca, korba i wszystkie inne polaczenia. Zanim zabierzesz sie za zawieszenie, sprawdz te najbardziej prawdopodobne scenariusze: wyczysc laczenia sztycy z rama i siodlem sprawdz czy to wystepuje podczas gdy nie pedalujesz strzelanie wystepuje przy hamowaniu czy wogole podczas jazdy?
rastatajm Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 Zalać wiadrem wody i jazda... a na poważnie przeczyścić i przesmarować wszystko co się da.
detonator Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 Miałem podobne objawy w moim Giancie Trance X. Głowę bym sobie dał uciąć, że to jest sztyca...nie była to sztyca. Mi strzelało w miejscu mocowania wahacza. Zrób test: Niech ktoś zacznie uginać ci zawieszenie a ty przystaw ucho w te okolice. Wydaje mi się, że to to U mnie pomogło psiknięcie smarem w sprayu do środka rury podsiodłowej, właśnie w miejsce łączenie zawiasu wahacza z ramą.
Filus Napisano 26 Października 2010 Autor Napisano 26 Października 2010 na pewno nie sztyca i suport , ponieważ sprawdzałem to wszystko nawet z wyciągnietą sztyca i nie stajac na pedałach. Sprubuje wszystko pożądnie wyczyścić i posmarować.
rainier Napisano 27 Października 2010 Napisano 27 Października 2010 a była w sezonie często myjka ciśnieniowa? mi tak raz strzelało po myjce, mycie raczej delikatne, popsikałem zawiasy brunoxem i ucichło,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.