Dani88 Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 Witam serdecznie wszystkich użytkownikum tego wspaniałego forum. Jestem nowy, więc wypada sie najpierw przedstawić. Na imie mam Daniel. Starczy. Może napiszę o co chodzi, żeby nie przedłużać. Jestem posiadaczem wspaniałego roweru B-Twin Subsin Triple. Przez jakiś czas to co było mi wystarczało, ale teraz nie chcę już z tyłu ośmiu biegów. Chcę założyć jedną zębatkę. Pytanie: Czy jest to możliwe bez specjalnie wielkich modyfikacji? Dziękuję za odpowiedź (komukolwiek). PS. Nie jestem bardzo PRO jeśli chodzi o rowery, więc proszę bez technicznych określeń. Pozdrawiam
Sagitt77 Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 Obawiam się, że czeka się wymiana piasty lub całego koła. Tu był podobny temat http://www.forumrowerowe.org/topic/78479-torpedozmiana-ze-zwyklego-roweru/ no i jeszcze tu http://www.forumrowerowe.org/topic/77170-zebatka-przerobienie-napedu/ więc może da się bez większej operacji. powodzenia
adii22 Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 Jeżeli masz rozbieralną kasetę, ale KASETĘ nie wolnobieg, możesz zostawić jedno przełożenie a zamiast innych zębatek założyć dystanse. Zębatkę tak ustawić, żeby linia łańcucha była tylko w miarę prosta z korbą. Ew. zostawić przerzutkę z tyłu, ale śrubkami zablokować na jednym przełożeniu - za napinacz by robiła
Dani88 Napisano 26 Października 2010 Autor Napisano 26 Października 2010 Dwa pomysły: 1. Wywalić przerzutkę i załozyć na sztywno łańcuch. 2. Założyć dystanse i jedną zębatkę. Co to kaseta a co to wolnobieg?? PS. Najbardziej zależy mi na tym, żeby ten cały aparat przerzutkowy wywalić bo mi strasznie przeszkadza przy skakaniu. a przy okazji przeskakuje łańcuch. Jeżeli zostawię jedną to łańcuch sie naciągnie jak w BMX i już nie spadnie. Tak myślę.
Mateooo Napisano 30 Października 2010 Napisano 30 Października 2010 Mnie się wydaje że ta piasta jest przystosowana pod SS. W Subsin Double jest ta sama piasta, a wolnobieg jest.. (wolnobieg- ~40zł, łańcuch BMX-owy)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.