Skocz do zawartości

[zmiana napędu] Sram x.5 i x.7 - proszę o pomoc

buckowina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

przymierzam się do zmiany napędu z shimano turney na coś lepszego a mianowicie chciałbym dać zarobić amerykanom i zakupić sramki i tu pojawia się moje pytanie czy podany niżej osprzęt będzie dobrze współpracował??

chciałbym podzielić wydatki na połowę:

450zł(z przesyłką)

przerzutka tył: sram X-5

gripy: sram X-7

łańcuch : dartmoor squadro 2010

dźwignia hamulca: deore LX (BL-m571)

pancerz P:Clarks 3m

linka P :Clarks galwanizowana

pancerz H :Clarks 2m

linka H :clarks galwanizowana

530zł(z przesyłką)

korba: octane one 2010 D2

suport: Dartmoor hardbar

przerzutka tył: sram X-5

hamulec V-brake :avid single digit 3

opony x2 : kenda k-rad (k-905)

pedały: octane one 2010 nylon

zakupy będę robił na sklep rowerowy i proszę o ewentualne podawanie cześć z tego sklepu

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc

Buckowina

PS. Dodatki tylu pedały itp. kupie zależnie od tego ile dostane kasy (święta) ;D

Znaczy tak, 2 razy kupujesz przerzutkę, i generalnie to do czego to rower? Bo wygląda na jakieś FR czy coś twój ospzet ale jak był turney to coś dziwnie kombinujesz.

Osprzęt będzie dobrze wspólpracował, ale musisz sprawdzić w jakim stanie jest kaseta bo może nie przyjąć łancucha no i jak masz 9b. To łancuch musi być 9b jak 8 to łancuch 8. Wszystko

z przerzutką to był mój błąd miała być "przerzutka przednia:sram x-5" rower ma być do Dirtu czasami mtb głównie będzie służył do dojazdu do szkoły i wygłupów w trakcie (Dojazdu)

Wolnobieg niema nawet sezonu koło kupione razem z wolnobiegiem w wakacje. Jak na wolnobieg przystało jest to 7biegów więc wezmę gripy na 8 biegów i zablokuje jeden. Myślę o późniejszej wymianie na kasetę,tak samo z łańcuchem.

Czy w tej cenie można by znaleźć coś lepszego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...