gandy9 Napisano 25 Października 2010 Napisano 25 Października 2010 Siemka jak w temacie mam w rowerze który kupiłem hydrauliki Shimano BR-M486 ale czytałem sporo opinii, że sa one krotko mówiąc do kitu, mam tez komplet mechaników tektro aquila wraz z klamki tektro quartz, to nowiutki komplet co skłania mnie do ich zamontowania. Mój rower to kellys magnus , jeżdżę b.dużo po mieście i troche lasu. Prosiłbym o rade słyszałem , że lepiej mieć bardzo dobre mechaniki a te tektro to najwyższa półka z tej firmy niz najgorsze podobno na rynku hydrauliki. Załączam fotkę mechaników.
Silver400 Napisano 25 Października 2010 Napisano 25 Października 2010 miałem okazje testować oba hamulce, dobra testować to zaduzo powiedziane jechałem na nich w mieście kawałek, przyjemniejsze podczas jazdy na pewno sh*tmano ale osobiście na dłuższa mete wybierałbym Tektro
gandy9 Napisano 26 Października 2010 Autor Napisano 26 Października 2010 Dzięki, czekam na dalsze opinie.
MonoVan Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 masz oba hamulce w domu więc zamontuj sobie mechaniki i zobacz co Tobie bardziej odpowiada.... a nie polegaj na opinii innych
maroko777 Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 Moim zdaniem jak jeździsz dużo po mieście i trochę po lesie to Shimano w zupełności wystarczą.
gandy9 Napisano 26 Października 2010 Autor Napisano 26 Października 2010 Czyli twoim zdaniem te mechaniki tektro są lepsze? Może ktoś jest chętny na te shimano? Tylko sam nie wiem ile za nie?
maroko777 Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 Ja wybrał bym Shimano bo preferuje hydrauliki ale to jest moje osobiste zdanie. Miałem te Shimano i wymieniłem je na inne gdyż je spaliłem w extremalnych warunkach górskich po 1 dniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.