Skocz do zawartości

[koszyk do bidonu] Zefal

Woojt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam kilka pytań, a mianowicie czy koszyk z tej aukcji http://allegro.pl/koszyk-na-bidon-zefal-aluminiowy-srebrny-i1256163135.html będzie dobrze trzymał bidon Isostara 0.65l (bo to, że będzie pasować to chyba jasne).

Czy ten koszyk to dobry wybór? Mam tu na myśli tę czarną część z tworzywa, bo słyszałem, że w koszykach, które mają spawy takie jak na tym zdjęciu http://www.centrumrowerowe.pl/images/products/author%20koszyk%20abc%2013%20kolory.JPG często dochodzi do złamań/pęknięć właśnie w okolicach tych spawów. Proszę o opinie, pozdrawiam.

Napisano

Imo częściej pęka plastik niż spaw - koszyki z plastikowymi elementami złamały mi się już 2(2 które miałem z plastikiem) teraz kupiłem cały metalowy, i jest ok.

Czy dobrze utrzyma bidon Izo 0.65? raczej tak, choć bidony te nie są takie fajne jak się wydaje, mój np. cieknie.

Napisano

Ja mam bardzo dobre mniemanie o firmie Zefal, a to za sprawą bidonu, który miałem przez długi czas oraz koszyka na bidon "ładowanego od boku", z którego korzystam od niedawna. Taki: Zefal Wiiz. Wydaje się, że jest skonstruowany tak, że nie ma się w nim co wyrobić i pęknąć.

Sprzedaje je chyba wyłącznie bikershop. Ja kupiłem w ich katowickim sklepie.

Napisano

Przejechałem z zestawem Zefal Spring + bidon Isostara cały sezon i nie mam mu nic do zarzucenia. Zero problemów z wyciąganiem i wkładaniem, koszyk jest solidny, bidon nie wypada.

Napisano

Ja nie mam bidonu, ale tak jak Fenthin mam bidon zefal spring. Złego słowa nie powiem - jeżdżę z butelkami 0,5-1l (coca-cola, nestea itp). Teraz mam już takie zaufanie, że po włożeniu zapominam o tym. A z bidonem powinno trzymać jeszcze lepiej. Ogółem nie raz z 1l skakałem trochę z chodników, kilka bh. Polecam .

• Mod Team
Napisano
Ja nie mam bidonu, ale tak jak Fenthin mam bidon zefal spring. Złego słowa nie powiem - jeżdżę z butelkami 0,5-1l (coca-cola, nestea itp). Teraz mam już takie zaufanie, że po włożeniu zapominam o tym. A z bidonem powinno trzymać jeszcze lepiej. Ogółem nie raz z 1l skakałem trochę z chodników, kilka bh. Polecam .

Nie masz bidonu, ale masz bidon? :icon_lol:

Ja posiadam koszyk Zefal Spring oraz bidon Isostara i nie narzekam. :icon_redface:

Napisano

u siebie w XTCku w rozmiarze M mialem kłopotek z wkładaniem/wyjmowaniem bidonu 0,65l. Spring ma spore gabaryty i mamy mniej miesca na manewry buteką. z bidonem 0,5l było już sporo lepiej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...