Skocz do zawartości

[rower] Prodigy 3,14

reventos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, proszę was o radę co do planów złożenia mojego nowego bike. Rama prodigy 3,14, amor Suntour epicon 100mm, tylne koło alex dm 24 + novatec SS, hampel BB7 203mm (klamka avid FR-5)na tył, Pedały octane one static na wiankach. Rower ma być do dirtu/streetu. Czy jest ww. części to odbry wybór ja na rower do D/S? Czy coś byście zmienili? Niewiem nic na temat tej ramy, czy jest wytrzymała itp., jeżeli wiecie to proszę napisać.

Napisano

wiec tak rama - nie, amor - nie, obrecze - nie, hampel (rozmiar) - nie. A wiec troche nie wyszlo :/ Pozakladales tyle tematow, ze sie pogubic mozna, tutaj ja sie wypowiem ;) Pierwsze rama odradzam prodigy i nie ja jeden. Lamliwe a o tej ramie wogole malo opini. Lepsza opcja bedzie dartmoor two4player. Amor nie, a z uzywek patrzysz? Ktos w jednym z twoich tematow polecal ci rs argyle za 700zl to bylaby dobra opcja. Od DM'ek lepsze beda dartmoor fortress a chyba w podobnej cenie. Tarcza na tyl jak najmniejsza - 160mm. Tam nie potrzebujesz modulacji, masz zblokowac kolo a do tego niepotrzeba tak wielkiej tarczy. Pozatym bardzo by sie giela.

Napisano

Ok. Może i ta tarcz 160 to lepiej, jeżeli prawdą jest to, że większa się krzywi. Amor OK Pargyle, Prodigy 3,14 jest z Cr-Mo tak jak 9,81 znam 2 osoby co mają i się znają i sobie bardzo chwalą. A co do ramy to poleć mi jeszcze kilka przyzwoitych modeli (na Single-Speed) najlepiej z Cr-Mo do 500zł, może być używka. Bo ja jak poszukam to znajdę 10 i do 10 założę nowy temat. Znalazłem jeszcze two6player czy to jest dobra rama?

Ewentualnie jeżeli coś wiesz to się wypowiedz na temat tej ramy: http://allegro.pl/nowa-rama-dartmoor-quinnie-srebrna-okazja-i1266101390.html bo jest z Cr-Mo i jest też przyzwoita cena, i bardzo mi się podoba.

Napisano

Prawda taka, że 3,14 to 9,81 z dziurą w podsiodłówce. Prawda taka, że 9,81 jest kiepsko wykonana i niedopracowana.

A Quinnie będzie o wiele lepszym wyborem tak samo jak Void. Z używek na pewno Suburbana też trafisz, amor Argyle 318 spokojnie kupisz a amor prosty i wytrzymały.

Napisano

Nowa propozyca roweru dla mnie do dirt/street

Rama: Dartmoor Quinnie

Amor: RS Pargyle lub Argyle

Piasta tył: Novatec SS 36h

Piasta przód: Ns Roller QR 20 32h

Felga tył: Alex DM24 (już kupiłem więc nie będę zmieniał)

Felga przód: No name (oryginalna od Wheeler'a Buddy 02 08')

Hampel (na tył): Avid BB7 160mm + Avid FR-5 + linka Oddysey polerowana, kevlarowa.

Reszta od Wheeler'a buddy 02 08'

Mam nadzieję, że teraz już lepiej dobrałem części do roweru dirt/street. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...