reventos Napisano 24 Października 2010 Napisano 24 Października 2010 Witam, proszę was o radę co do planów złożenia mojego nowego bike. Rama prodigy 3,14, amor Suntour epicon 100mm, tylne koło alex dm 24 + novatec SS, hampel BB7 203mm (klamka avid FR-5)na tył, Pedały octane one static na wiankach. Rower ma być do dirtu/streetu. Czy jest ww. części to odbry wybór ja na rower do D/S? Czy coś byście zmienili? Niewiem nic na temat tej ramy, czy jest wytrzymała itp., jeżeli wiecie to proszę napisać.
C00BA Napisano 24 Października 2010 Napisano 24 Października 2010 wiec tak rama - nie, amor - nie, obrecze - nie, hampel (rozmiar) - nie. A wiec troche nie wyszlo :/ Pozakladales tyle tematow, ze sie pogubic mozna, tutaj ja sie wypowiem Pierwsze rama odradzam prodigy i nie ja jeden. Lamliwe a o tej ramie wogole malo opini. Lepsza opcja bedzie dartmoor two4player. Amor nie, a z uzywek patrzysz? Ktos w jednym z twoich tematow polecal ci rs argyle za 700zl to bylaby dobra opcja. Od DM'ek lepsze beda dartmoor fortress a chyba w podobnej cenie. Tarcza na tyl jak najmniejsza - 160mm. Tam nie potrzebujesz modulacji, masz zblokowac kolo a do tego niepotrzeba tak wielkiej tarczy. Pozatym bardzo by sie giela.
reventos Napisano 25 Października 2010 Autor Napisano 25 Października 2010 Ok. Może i ta tarcz 160 to lepiej, jeżeli prawdą jest to, że większa się krzywi. Amor OK Pargyle, Prodigy 3,14 jest z Cr-Mo tak jak 9,81 znam 2 osoby co mają i się znają i sobie bardzo chwalą. A co do ramy to poleć mi jeszcze kilka przyzwoitych modeli (na Single-Speed) najlepiej z Cr-Mo do 500zł, może być używka. Bo ja jak poszukam to znajdę 10 i do 10 założę nowy temat. Znalazłem jeszcze two6player czy to jest dobra rama? Ewentualnie jeżeli coś wiesz to się wypowiedz na temat tej ramy: http://allegro.pl/nowa-rama-dartmoor-quinnie-srebrna-okazja-i1266101390.html bo jest z Cr-Mo i jest też przyzwoita cena, i bardzo mi się podoba.
Bombell Napisano 25 Października 2010 Napisano 25 Października 2010 Prawda taka, że 3,14 to 9,81 z dziurą w podsiodłówce. Prawda taka, że 9,81 jest kiepsko wykonana i niedopracowana. A Quinnie będzie o wiele lepszym wyborem tak samo jak Void. Z używek na pewno Suburbana też trafisz, amor Argyle 318 spokojnie kupisz a amor prosty i wytrzymały.
reventos Napisano 25 Października 2010 Autor Napisano 25 Października 2010 Nowa propozyca roweru dla mnie do dirt/street Rama: Dartmoor Quinnie Amor: RS Pargyle lub Argyle Piasta tył: Novatec SS 36h Piasta przód: Ns Roller QR 20 32h Felga tył: Alex DM24 (już kupiłem więc nie będę zmieniał) Felga przód: No name (oryginalna od Wheeler'a Buddy 02 08') Hampel (na tył): Avid BB7 160mm + Avid FR-5 + linka Oddysey polerowana, kevlarowa. Reszta od Wheeler'a buddy 02 08' Mam nadzieję, że teraz już lepiej dobrałem części do roweru dirt/street.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.