rastatajm Napisano 12 Listopada 2010 Napisano 12 Listopada 2010 Może to tylko okres przejściowy przed prezentacją fulli z prawdziwego zdarzenia? Też tak myślę i miejmy nadzieję, że tak właśnie będzie.
sivydym Napisano 12 Listopada 2010 Napisano 12 Listopada 2010 Merida O NINE z "zeszłego" czyli 2010 roku - widziałem po 8k. Skoro rama to podstawa to wydaje mi się, że to jednak trochę inna półka niż A10.
czaro1989 Napisano 12 Listopada 2010 Napisano 12 Listopada 2010 jeżeli chodzi o ramy Meridy to w ostatnich latach zeszły na psy... tylu znajomych ma rowery opracowane w technologii hfs i im pękają. ale prawda że rowery nieźle są katowane..
sivydym Napisano 12 Listopada 2010 Napisano 12 Listopada 2010 HFS to technologia produkcji ram alu, a nie karbonowych...
Cyprian Napisano 12 Listopada 2010 Napisano 12 Listopada 2010 Nie ma co porównywać ram carbonowych FLX (chyba że własnie o alu Ci chodziło to już inna bajka) do 0.Nine zupełnie dwie inne ramy:)
czaro1989 Napisano 13 Listopada 2010 Napisano 13 Listopada 2010 tak, tak wiem że HFS to alu. ale tak sobie myślę ze skoro alu pękają to i karbon też może być jakiś lipny jeżeli chodzi o meridę.
rastatajm Napisano 17 Listopada 2010 Napisano 17 Listopada 2010 Może to tylko okres przejściowy przed prezentacją fulli z prawdziwego zdarzenia? No i nasze przypuszczenia się potwierdziły. Wpadł mi w ręce najnowszy bikeboard. Piszą w nim, że Kross pracuje nad fullami z zawieszeniem TPO, także ciekawie ciekawie
Rulez Napisano 17 Listopada 2010 Napisano 17 Listopada 2010 Taaa, jeszcze do tej pory nie spotkałem firmy która przed zmiana kolekcji całkowicie rezygnowała by z jakiegoś typu roweru,genialne posunięcie marketingowe Nawet śmieszny KTM który cofnął się w rozwoju i zamiast HorstLinków zaczął produkować jednozawiasy , nie przerwał produkcji fulli.
rastatajm Napisano 17 Listopada 2010 Napisano 17 Listopada 2010 Też jakoś nie kojarzę takich przypadków, ale ja nie widzę w nim nic złego. Skoro są to ramy z jakimś systemem TPO i jeśli sami to opracowują i jak im wyjdzie, tzn. zrobią coś przemyślanego i oryginalnego to z pewnością będzie to lepsze niż dopracowywanie tamtych ram, bo nic szczególnego one ze sobą nie niosły. Myślę, że jest to nawet lepsze posunięcie od ktm'a...lepiej przycichnąć i pokazać coś z bombą, niż się cofnąć...
Rulez Napisano 17 Listopada 2010 Napisano 17 Listopada 2010 Każde posunięcie konstrukcyjne jest lepsze niż KTM-a, za to całkowite zaniechanie produkcji ... spokojnie mogli zamówić z katalogu Kinesis jakiś przejściowy model (gotowego virtuala) : http://www.kinesis.com.tw/frames/a610-2007.php
rastatajm Napisano 18 Listopada 2010 Napisano 18 Listopada 2010 ...spokojnie mogli zamówić z katalogu Kinesis jakiś przejściowy model (gotowego virtuala) : http://www.kinesis.com.tw/frames/a610-2007.php Może chcieli uniknąć wytykania właśnie tego, że wzięli taką ramę prosto z tajwańskiego katalogu jak nie raz już to miało miejsce w przypadku wielu firm.
Rulez Napisano 18 Listopada 2010 Napisano 18 Listopada 2010 Skoro chcieli tego uniknąć , to dlaczego takiego Crime (w dodatku skopanego) wzięli z katalogu ?
rastatajm Napisano 18 Listopada 2010 Napisano 18 Listopada 2010 A są takie powiedzenia: "mądry Polak po szkodzie", "człowiek uczy się na błędach"...heh
kingj Napisano 24 Listopada 2010 Napisano 24 Listopada 2010 Szukam roweru w podobnym przedziale cenowym z myślą o maratonach, myślałem też o Scott Scale 30, Krossie i wielu innych, jak na razie numerem jeden jest u mnie cannondale flash carbon 4z, http://www.cannondale.com/gbr/eng/Products/Bikes/Mountain/Hardtail/Flash/Details/2731-1FS4SLRED-FLASH-CARBON-4-Z , nie mówię że jest idealny - przydałoby się zmienić niektóre rzeczy np manetki itp, ale według mnie super podstawa do ewentualnej rozbudowy. a i wracając do Krossa to amorek taki jak w Krossie A+
haski11112 Napisano 21 Grudnia 2010 Napisano 21 Grudnia 2010 Kross przygotowuje fajnego fulla na carbonie. Cały ten sezon był testowany i widocznie będzie jeszcze następny nie chcą robić tak jak to było z Levelem A++ team w tym roku.
Kellysbicycles Napisano 21 Grudnia 2010 Napisano 21 Grudnia 2010 Ja bym składał mając taką sumkę, jak gotowca już to brał bym scot'a scale 30.
rastatajm Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Kross przygotowuje fajnego fulla na carbonie. Cały ten sezon był testowany i widocznie będzie jeszcze następny nie chcą robić tak jak to było z Levelem A++ team w tym roku. Fulla w karbonie? Nieźle... a to jakieś potwierdzone info? Bo w prasie nie pisali nic o materiale...
haski11112 Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Fulla w karbonie? Nieźle... a to jakieś potwierdzone info? Bo w prasie nie pisali nic o materiale... tak widziałem na Maratonach ich fulla ale w mediach tego na razie nie pokazują bo widocznie jest w fazach testowych
rastatajm Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 No to będzie grubo jeśli pokażą jakieś karbona z systemem TPO... przy takim zestawieniu od razu przychodzi skojarzenie z karbonowym Blurem Santy
Rulez Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Jedyne skojarzenie jakie przychodzi jest takie, że nie będzie to sprzęt "dla mas" , innych skojarzeń raczej bym na razie nie snuł.
rastatajm Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 Niczego innego się nie można spodziewać po takim projekcie. Tak samo jak Blur, czy jest to rower dla mas? Raczej nie. Rozsądnie postępując powinni wypuścić jakąś wersję alu i myślę, że tak będzie skoro w prasie nie chwalili się karbonem...
rastatajm Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 Wracając do tematu... na swoim facebooku Kross pokazał w końcu projekt fulla
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.