Skocz do zawartości

[rower] Kross Level A10 2011

bartekm1990

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jeżeli chodzi o ramy Meridy to w ostatnich latach zeszły na psy... tylu znajomych ma rowery opracowane w technologii hfs i im pękają. ale prawda że rowery nieźle są katowane..

Napisano

Może to tylko okres przejściowy przed prezentacją fulli z prawdziwego zdarzenia?

No i nasze przypuszczenia się potwierdziły. Wpadł mi w ręce najnowszy bikeboard. Piszą w nim, że Kross pracuje nad fullami z zawieszeniem TPO, także ciekawie ciekawie :)

Napisano

Taaa, jeszcze do tej pory nie spotkałem firmy która przed zmiana kolekcji całkowicie rezygnowała by z jakiegoś typu roweru,genialne posunięcie marketingowe :)

Nawet śmieszny KTM który cofnął się w rozwoju i zamiast HorstLinków zaczął produkować jednozawiasy , nie przerwał produkcji fulli.

Napisano

Też jakoś nie kojarzę takich przypadków, ale ja nie widzę w nim nic złego. Skoro są to ramy z jakimś systemem TPO i jeśli sami to opracowują i jak im wyjdzie, tzn. zrobią coś przemyślanego i oryginalnego to z pewnością będzie to lepsze niż dopracowywanie tamtych ram, bo nic szczególnego one ze sobą nie niosły. Myślę, że jest to nawet lepsze posunięcie od ktm'a...lepiej przycichnąć i pokazać coś z bombą, niż się cofnąć...

Napisano

Szukam roweru w podobnym przedziale cenowym z myślą o maratonach, myślałem też o Scott Scale 30, Krossie i wielu innych, jak na razie numerem jeden jest u mnie cannondale flash carbon 4z, http://www.cannondale.com/gbr/eng/Products/Bikes/Mountain/Hardtail/Flash/Details/2731-1FS4SLRED-FLASH-CARBON-4-Z , nie mówię że jest idealny - przydałoby się zmienić niektóre rzeczy np manetki itp, ale według mnie super podstawa do ewentualnej rozbudowy.

a i wracając do Krossa to amorek taki jak w Krossie A+ :D

• 4 tygodnie później...
Napisano

Kross przygotowuje fajnego fulla na carbonie. Cały ten sezon był testowany i widocznie będzie jeszcze następny nie chcą robić tak jak to było z Levelem A++ team w tym roku.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kross przygotowuje fajnego fulla na carbonie. Cały ten sezon był testowany i widocznie będzie jeszcze następny nie chcą robić tak jak to było z Levelem A++ team w tym roku.

Fulla w karbonie? Nieźle... a to jakieś potwierdzone info? Bo w prasie nie pisali nic o materiale...

Napisano

Fulla w karbonie? Nieźle... a to jakieś potwierdzone info? Bo w prasie nie pisali nic o materiale...

tak widziałem na Maratonach ich fulla ale w mediach tego na razie nie pokazują bo widocznie jest w fazach testowych

Napisano

Jedyne skojarzenie jakie przychodzi jest takie, że nie będzie to sprzęt "dla mas" :thumbsup:, innych skojarzeń raczej bym na razie nie snuł.

Napisano

Niczego innego się nie można spodziewać po takim projekcie. Tak samo jak Blur, czy jest to rower dla mas? Raczej nie.

Rozsądnie postępując powinni wypuścić jakąś wersję alu i myślę, że tak będzie skoro w prasie nie chwalili się karbonem...

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...