Skocz do zawartości

[rower] Kross Level A10 2011

bartekm1990

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam zamiar kupic na nowy sezon nowa maszyne i zastanawiam sie nad zakupem Krossa Level A10 na 2011 rok.

http://www.kross.pl/rower/126-LEVEL_A10.html

Pytanie brzmi, czy warto i co ewentualnie o nim sadzicie? W chwili obecnej uzytkuje Krossa Level A6 2009 i jestem bardzo zadowolony. Rower bedzie uzywany glownie na trasach maratonow MTB (czyli glownie jazda w terenie).

Jezeli macie jakies inne propozycje w podobnej cenie to chetnie sie z nimi zapoznam. :)

Pozdrawiam

Napisano

potrzebujesz az tak dobrego roweru ?

moze lepiej wydac mniej pieniedzy, zmodernizowac troche a6 ? i cieszyc sie jazda ?

A6 oddaje mojemu ojcu ktory wkrecil sie w jazde wiec o modernizacji nie ma mowy. A mam odlozone troche grosza i chcialby zakupic lekka maszynke do scigania na bardzo dobrym osprzecie :)

Napisano

w a10 nie ma sie do czego przyczepic

jednak niewiem czy przy takiej cenie rozwazalbym krossa

chociaz z drugiej strony nie ma sie do czego przyczepic

myslales moze o fullu ?

Na 100% hardtail. A jezeli nie Kross to ewentualnie co mozna zakupic w podobnej cenie?

Napisano

Wiem, że Mateusz Zoń jeździ już na tej ramie z Levela A10. Jak masz konto na facebook'u to możesz zapytać jak się sprawuje. Sam widziałem rowerek na targach w Kielcach, robi naprawdę dobre wrażenie.

Napisano

Jakiś alu Canyon z ewentualną zmianą kół na lekkie bezdętki, lub trochę dołożyć i najniższy węgiel. Dla mnie Kross z wysokiej półki to duża niewiadoma, bo nie ma konkretnych danych z testów porównawczych.

Przy takim budżecie warto się też chyba zastanowić nad dużymi kołami.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Odświeżam trochę temat, pewnie jeszcze nie zamówiłeś roweru (skoro na przyszły sezon).

Nie wiem czy brałeś pod uwagę Mbike Renegade Evo. Rower kosztuje 5000 zł i ma świetny osprzęt. Chyba że A10 chcesz ze względu na ramę. Jeżeli tak to wg mnie lepiej wziąć tego Mbike'a a za różnicę ceny kupić porządną ramę, a może nawet zostanie trochę w kieszeni ;]

Mnie osobiście podoba się jeszcze Lapierre Pro Race 300, SLX można zawsze wymienić :whistling:

Napisano

Cham = gbur i prostak, jestem co najwyżej prostym aniżeli prostakiem. :-)

Nie zieje jadem. Po prostu stwierdzam, że Ten rower nie jest wart swojej ceny.

Z resztą, nie ma co kruszyć kopii, nie nam podejmować ostateczne decyzje. ;-)

Napisano

Co prawda z jednej strony Kross zszedł na psy nie posiadając w nowej kolekcji fulli, jednak jego nowa rama carbonowa zbiera zdecydowanie pochlebne opinie, więc po co niby proponować jakieś aluminiowe substytuty ???

Napisano

no właśnie ale jakoś w kolekcji na 2011 postawili na hamulce. chyba cała seria Hexagon posiada hydrauliki shimano. a wcześniej tego nie było. a co do fulli Krossa zdania były podzielone...

Napisano

Co prawda jest to OT, ale jeśli fulle Krossa były nie dopracowane (a tak było), to sznująca się firma powinna poprawić kolekcję, a nie likwidować :)

Postnowili dopracować niszowy model HT z najwyższej półki, a olali uniwersalny sprzęt dla "mas".

Napisano

Co prawda jest to OT, ale jeśli fulle Krossa były nie dopracowane (a tak było), to sznująca się firma powinna poprawić kolekcję, a nie likwidować :)

Może to tylko okres przejściowy przed prezentacją fulli z prawdziwego zdarzenia?

Napisano

Dziekuje wszystkim za opinie i sugestie. Na 99% jestem zdecydowany na tego Krossa, bo widze ze raczej ciezko bedzie znalezc porownywalny model w podobnej cenie. Mam jeszcze jedno pytanie czy ktos czytal kiedykolwiek jakas recenzje apropo carbonowych ram Krossa? Jesli tak to prosze o linki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...