Skocz do zawartości

[trening] Cyclo Trener zaprasza...

paschu

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam na www.cyclotrener.pl - w skrócie :

- plany treningowe na 2 lub 4 tygodnie

- bezpośrednie przygotowanie startowe ( wyścigi etapowe, MP, inne)

- podstawy diety i suplementacji

- analiza badań wydolnościowych

- kompleksowa opieka trenerska

Pierwszy rok pracy trenerskiej przyniósł sukces w postaci amatorskiego mistrzostwa Polski. Cel, który postawił sobie zawodnik został w 100% zrealizowany dzięki optymalnemu przygotowaniu pod zawody główne. Platforma Cyclo Trener przeznaczona jest dla zawodników pragnących rozwijać swoje cechy motoryczne, oraz dla osób szukających kompleksowej opieki trenerskiej.

Na dniach pojawi się zakładka "Opinie", będą to komentarze osób już trenujących pod moim okiem myślę, że gdybym się nie sprawdził w tym co robię nie wychodziłbym na skalę ogólnopolską z projektem Cyclo Trener. Będzie również dział poświęcony temu jak wygląda współpraca. Po części metodyka pracy wygląda następująco:

Wywiad/ankieta z zawodnikiem:

1. Jaki jest Twój cel na sezon 2011 ?

2. Ile jesteś w stanie poświęcić godzin w tygodniu na trening ? Dyspozycja po za pracą, rodzaj wykonywanego zawodu ( pracownik, samo zatrudniony, biznesmen, inwestor ) praca fizyczna czy umysłowa ?

3. Czy są imprezy na które chcesz się specjalnie przygotować ?

4. Którym urządzeniem monitorujesz dane z treningu (pulsometr/licznik/miernik mocy) ?

5. Rodzaj posiadanych narzędzi treningowych ( rower szosowy, mtb, przełajowy, narty biegowe, trenażer, itp. )

5. Czy jesteś w stanie wykonać badania wydolnościowe na AWF określające twój poziom mocy na progu mleczanowym oraz na progu tlenowym?

6. Twoje mocne i słabe strony? Nad czym chciałbyś się skupić? Co poprawić?

7. Urazy, kontuzje, dysfunkcje ?

8. Inne uwagi ?

Przed rozpoczęciem pracy potrzebuję również wyniki z morfologii krwi w celach diagnostycznych ( mam wtedy pewność, że pracuję ze zdrową osobą ). Jeżeli ktoś pracuje na Garminie bądź Polarze proszę wtedy o przesłanie dotychczasowych plików treningowych w celu zweryfikowania z jakim obciążeniem pracował zawodnik.

Odpowiadając na pytanie "co trzeba mieć": Możesz posiadać zwykły licznik rowerowy, ale wtedy intensywność wysiłku będzie oparta na odczuciu subiektywnym w założonej skali 1-10. Im bardziej precyzyjny trening tym urządzenia typu monitora pracy serca czy miernik mocy są jak najbardziej na miejscu.

Jakoś mnie to nie przekonuje, wolę darmowe metody FRorg.

Nie żebym reklamował cyclo trener ponieważ nie korzystałem, za to korzystałem z innego bardzo podobnego trenera. Piszesz, że to Cie nie przekonuje tylko, że wolisz darmowe metody tu na forum nie umniejszam tego bo bardzo dużo osób ma tu ogromną wiedzę na ten temat tylko, że nikt (myślę, że nikt) nie poświęci Ci tyle czasu żeby ułożyć plan treningowy pod Ciebie a wszystkie rady są to ogólne zasady dobrego treningu które nie dotyczą konkretnej osoby. Na pewno nawet dzięki tym poradom możesz osiągnąć bardzo dużo ze swoją formą może nawet trafisz w swój szczyt formy(większość osób startujących na maratonach wszystko robi samemu i ma bardzo dobre wyniki) jeżeli tego oczekujesz od swojego treningu, ale z własnego doświadczenia mi bez pomocy osoby trzeciej analizującej to co robię raczej by się to nie udało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...