Skocz do zawartości

[rower] Beach cruiser da rade ?

Bartas15

Rekomendowane odpowiedzi

Witam : )

Więc interesuje mnie rowerek typu beach cruiser :) cos takiego http://allegro.pl/rower-aluminiowy-beach-cruiser-city-504-rama-alu-i1275992444.html

Ale po pierwsze : nie wiem czy to nie jest taka lipa jak "jednozsezonowki" w marketach, a po drugie nie wiem czy nada sie dla mnie. Ogolnie nie chce robic jakis tras 60 km, ale 30 owszem xD Czy wiecie cos o tym rowerku ? mozecie stwierdzic patrząc na zdjecie ? Moze lepiej kupic sobie cos w stylu unibike vision ? chce wygodnie jezdzic to na pewno :)

Dodam ze mam 16 lat, 187 cm wzrostu, i waze 72 kg.

Pzdr.

Po pierwsze zadałbym sobie pytanie: "Czy naprawdę chce taki rower?" Chodzi mi o to żeby się nie znudził po sezonie. Taki rower służy chyba tylko do powolnej jazdy po równym chodniku wzdłuż morza. Nie wjedziesz tym do lasu czy na polną szutrową ścieżkę, nie rozpędzisz się też zbytnio, szerokie opony, inna geometria itp. Nie że odradzam czy coś. Po prostu lepiej dobrze sie zastanowić/przespać przed zakupem tego typu roweru.

no wlasnie tez nie jestem przekonany do tego cruisera. Ten unibike tez fajny : ) tylko ze ja mam dylemat bo chcialbym jezdzic wygodnie a tez chcialbym tai rowerek ze gdzies jade to se jumpa zaliczyc , na kraweznik wskoczyc i takie tam :) w zwiazku z tym myslalem ze o krossie panicu i krossie sign ds :D szczerze jestem bardziej przekonany do panica :D a wy jak uwazacie ? czytalem o panicu same dobre opinie, z wyjatkiem ze trzeba zmienic po jakims czasie amorka :P ale to da sie zrobic .

Pozdrawiam i dzieki ze ktos sie tym zainteresowal ; )

no wlasnie tez nie jestem przekonany do tego cruisera. Ten unibike tez fajny : ) tylko ze ja mam dylemat bo chcialbym jezdzic wygodnie a tez chcialbym tai rowerek ze gdzies jade to se jumpa zaliczyc , na kraweznik wskoczyc i takie tam :D w zwiazku z tym myslalem ze o krossie panicu i krossie sign ds :P szczerze jestem bardziej przekonany do panica :D a wy jak uwazacie ? czytalem o panicu same dobre opinie, z wyjatkiem ze trzeba zmienic po jakims czasie amorka :P ale to da sie zrobic .

Pozdrawiam i dzieki ze ktos sie tym zainteresowal ; )

Po pierwsze Cruiser z zewnętrzną przerzutką to "profanacja gatunku".

Poza tym. Ma przerzutki więc myślę że do sprawnej jazdy po mieście będzie wystarczająco szybki.

Na krawężnik wskoczysz (przednie koło, potem najazd odciążonym tylnym) bez problemu - To da się zrobić na każdym rowerze - Oczywiście po zwolnieniu do bezpiecznej w danym przypadku prędkości.

Ale już jumpy i takie tam... :) to szkoda katować taką ładną limuzynę.

Do jazdy po mieście z elementami jazdy terenowej to są takie rowery jak Giant Seek http://www.giant-bicycles.com/en-IN/bikes/model/seek.1/7535/46885/

Wygoda i skakanie na raz to tylko w Erze :D

• 5 miesięcy temu...

Kolejny raz rowerek pojawił się na allegro

http://allegro.pl/rower-beach-cruiser-city-504-aluminiowa-rama-hit-i1547085519.html

Cena bardzo atrakcyjna, rower ładny ... czy jest tu jakiś haczyk ?

Czy ktoś miał z nim styczność ? Czy to się nie rozleci po sezonie ? Czy ta przerzutka jest coś warta ?

Proszę o szybką odpowiedź

Marcin

Tak jest bardzo ładny.. brakuje mu tylko balonika na zadku, a na tej kierownicy uchwytu na lizaka :P

Ale nie o wyglądzie miało być.

To nie jest rower do jazdy, to jest Cruiser, czyli wychodzisz na podwórko czy tam na pole, żeby się nim pokręcić po okolicy.

Owszem pewnie można i te 30km przejechać, ale trochę męka by była. Teren i skoki... przemilczę.

Ja osobiście bym się bał, korby ma jak patyki, bałbym się mu dać mocniej w pedał tym bardziej na na stojąco.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...