Skocz do zawartości

[rower]Przesiadka z górala na szosówkę

enigma

Rekomendowane odpowiedzi

@Bart3k czerwony KELLYS fajnie wygląda, no tylko ten osprzęt kiepski trochę, z SORA to tylko manetki i hamulce są ;)

Jeszcze jedno. Rower zobaczyć można, przymierzyć. Wiadomo że TIAGRA lepsza od SORA. Ale mam wątpliwości od odnośnie blatów. Tutaj w jednym z wątków przeważają opinie że lepiej dwa blaty (34/50). Na forumszosowe.org jeden z forumowiczów napisał że przy ostrych podjazdach przydają się 3. No i tu mam zgryz. Na góralu przydają się 3, szczególnie jak bardzo mocno wieje albo mam gorszy dzień.

@TomekW dzięki, z tego wszystkiego to Scott jest najlżejszy, tylko że koła białe, siodełko no i owijka, i pewnie się brudzi jak cholera :) Zresztą Scott'a pewnie w Rzeszowie nie znajdę

Ale mam pytanie odnośnie Scott'a. Widziałem raz wypowiedź że stery ma zintegrowane (Integrated Steel Cup), i że nie jest to zbyt fajne. Prawda to?

Plany się zmieniają i pewnie w przyszłym tygodniu pójdę szukać dwóch kółek ;) marzę o tym żebym znalazł coś na tiagrze poniżej 3tys :) byłoby ekstra :)

Kolejne pytanie, będzie bardzo duża różnica między tylną przerzutką Tiagra a 105? Reszta osprzętu Tiagra. Pytam bo np Author i Scott tak mają, ale Merida już nie.

Scotta możesz kupić w Fan Sporcie. Białym się nie przejmuj, aż tak się nie brudzi a fajnie wygląda :P Sugerowana cena Scotta S30 to 3100 zł, jest po sezonie więc może uda się coś wynegocjować.

Między Tiagrą a 105 w kwestii przerzutki różnicy raczej nie odczujesz. Nie mam pojęcia czy jakaś w ogóle występuje ( nie licząc wagi, wyglądu ), najniższa grupa na jakiej jeździłem to właśnie 105.

• 2 tygodnie później...

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Ciężko było coś znaleźć, sprawdziłem masę sklepów na podkarpaciu, no i miałem do wyboru Scott Speedster S20 (w dość atrakcyjnej cenie) albo Giant Defy 2, sporo taniej. Oczywiście wybrałem Scotta :) Teraz czekam na wiosnę :)

Scotta możesz kupić w Fan Sporcie. Białym się nie przejmuj, aż tak się nie brudzi a fajnie wygląda :icon_wink:

Ekhm, a może pokazać Ci mój rower jak wygląda po jednej niedużej kałuży? Moim zdaniem kolor biały ramy, widelca i kół to tragedia. Fajda się okropnie i generalnie wygląda ładnie tylko użytkowany w suchych warunkach. Widać dosłownie każde zabrudzenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...