TomekW Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Być może coś się uchowa. Felty, pellsy są jeszcze w PL mało popularne ale jakościowo trzymaja poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enigma Napisano 13 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 @Bart3k czerwony KELLYS fajnie wygląda, no tylko ten osprzęt kiepski trochę, z SORA to tylko manetki i hamulce są Jeszcze jedno. Rower zobaczyć można, przymierzyć. Wiadomo że TIAGRA lepsza od SORA. Ale mam wątpliwości od odnośnie blatów. Tutaj w jednym z wątków przeważają opinie że lepiej dwa blaty (34/50). Na forumszosowe.org jeden z forumowiczów napisał że przy ostrych podjazdach przydają się 3. No i tu mam zgryz. Na góralu przydają się 3, szczególnie jak bardzo mocno wieje albo mam gorszy dzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart3k Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Czerwony ARC 1.9 jest z 2011 z osprzetem Shimano 2300 - cena 2.899 a model ARC 2.9 2011 jest taki sam jak ARC 1.9 z 2010 na sorze, tylko ze kosztuje 3.299 ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enigma Napisano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Wie ktoś z Was ile waży rower Merida Road Race 903-18(2010)? Nie ma takiej informacji ani na polskiej stronie, ani na stronie producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Model 2009 ważył 9,5 kg i raczej wiele się nie zmieniło. Oczywiście to waga katalogowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enigma Napisano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 @TomekW dzięki, z tego wszystkiego to Scott jest najlżejszy, tylko że koła białe, siodełko no i owijka, i pewnie się brudzi jak cholera Zresztą Scott'a pewnie w Rzeszowie nie znajdę Ale mam pytanie odnośnie Scott'a. Widziałem raz wypowiedź że stery ma zintegrowane (Integrated Steel Cup), i że nie jest to zbyt fajne. Prawda to? Plany się zmieniają i pewnie w przyszłym tygodniu pójdę szukać dwóch kółek marzę o tym żebym znalazł coś na tiagrze poniżej 3tys byłoby ekstra Kolejne pytanie, będzie bardzo duża różnica między tylną przerzutką Tiagra a 105? Reszta osprzętu Tiagra. Pytam bo np Author i Scott tak mają, ale Merida już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Scotta możesz kupić w Fan Sporcie. Białym się nie przejmuj, aż tak się nie brudzi a fajnie wygląda Sugerowana cena Scotta S30 to 3100 zł, jest po sezonie więc może uda się coś wynegocjować. Między Tiagrą a 105 w kwestii przerzutki różnicy raczej nie odczujesz. Nie mam pojęcia czy jakaś w ogóle występuje ( nie licząc wagi, wyglądu ), najniższa grupa na jakiej jeździłem to właśnie 105. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enigma Napisano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 TomekW super, dzięki teraz chyba ostatnie pilne pytanie, Giant Defy 2 (z 2010, Tiagra, trzy blaty) co sądzicie ? lepszy/gorszy/podobny od Author'a/Scott'a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Moim zdaniem z tej trójki zdecydowanie Scott. Może coś tego typu : http://allegro.pl/merida-road-race-904-com-i1324925223.html http://allegro.pl/rower-cube-peloton-2010-wysylka-gratis-i1314230773.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enigma Napisano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 @TomekW wiem wiem tylko że już ich praktycznie nie ma (mam nadzieje że dla mnie się znajdzie) dlatego ciekawi mnie też Giant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enigma Napisano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Ciężko było coś znaleźć, sprawdziłem masę sklepów na podkarpaciu, no i miałem do wyboru Scott Speedster S20 (w dość atrakcyjnej cenie) albo Giant Defy 2, sporo taniej. Oczywiście wybrałem Scotta Teraz czekam na wiosnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Dobry wybór. Na pewno używkę kupiłbyś trochę taniej ale czasem lepiej zapłacić więcej i mieć coś od nowości. Ja też czekam na wiosnę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harmankardon Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Scotta możesz kupić w Fan Sporcie. Białym się nie przejmuj, aż tak się nie brudzi a fajnie wygląda Ekhm, a może pokazać Ci mój rower jak wygląda po jednej niedużej kałuży? Moim zdaniem kolor biały ramy, widelca i kół to tragedia. Fajda się okropnie i generalnie wygląda ładnie tylko użytkowany w suchych warunkach. Widać dosłownie każde zabrudzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Miałem ramy i koła w różnych kolorach i chyba tylko na srebrnym nie widać tak bardzo zabrudzeń. W MTB owszem syf jest ale na szosie aż tak źle nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.