detonator Napisano 22 Października 2010 Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Witam Mój sezon rowerowy powoli się kończy. Postanowiłem więc opisać kilka produktów, których używam. Jednym z tych produktów są rękawiczki letnie dakine ventilator kolor czarny. Rękawiczki nabyłem w lutym tego roku, za kwotę 119 zł w jednym ze sklepów wysyłkowych. W marcu rozpocząłem pierwsze testy i jazdę w nich. Dotychczas przejechałem w nich około 800 km, głównie w górach, podczas jedno i wielodniowych eskapad. Są to moje pierwsze rękawiczki z długimi palcami. Muszę powiedzieć, że dotychczas spisują się całkiem dobrze. Chwyt kierownicy jest pewny, rękawiczki nie zsuwają się i nie krępują ruchów poszczególnych palców. Przepływ powietrza jest wyraźnie odczuwalny. Temperatury w jakich je użytkowałem to przedział między 7 a 31 stopni. Kilka razy też podczas deszczu. Szwy i wszelkie połączenia bardzo dobrze wykonane. Poniżej fotka przedstawiająca rękawiczkę " w położeniu bojowym" http://img832.imageshack.us/i/49312588.jpg/ Jak pisałem wcześniej-chwyt jest pewny, gumowe wstawki na dwóch największych palcach ułatwiają kontrolę nad klamką hamulcową ( szczególnie w deszczu) Drugie zdjęcie przedstawia rękawiczkę od wewnętrznej strony dłoni: http://img832.imageshack.us/i/12567086.jpg/ Widać trzy wstawki z siateczki, która poprawia wentylację. Dodatkowe wstawki materiału, również poprawiają komfort. Fotka następna pokazuje przestrzenie miedzy palcami wykonane z siateczki. http://img85.imageshack.us/i/94072743.jpg/ To główne miejsca wpadania powietrza do środka. Podsumowując: Rękawiczki bardzo dobre, jednak mój test może być mało obiektywny z racji tego, iż nigdy wcześniej nie stosowałem rękawiczek z długimi palcami. Kwestia rozmiaru: według tabeli powinienem mieć L ale idealnie pasowało mi XL. Wentylacja dłoni na wysokim poziomie, aczkolwiek podczas upału dłoń i tak się poci. Prane kilkukrotnie ( w rękach ) bez straty koloru, jedynie frotka na kciuku lekko wyblakła. Mało który produkt jest wart swojej ceny i tak też jest z tymi rękawiczkami-za drogie. Mam tylko nadzieję, że będą długo służyć Plusy: + wentylacja + pewny chwyt + wykonanie, jakość szwów + wygoda + wygląd ( sprawa gustu ) Minusy: - cena - trochę słaba jakość gumowych wstawek na palcach Daje 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Nadal jestem cholernie zadowolony z rękawiczek Napisy się trzymają, szwy również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wildsnake Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 to dobrze że się tyle trzymają, a powiedz mi one mają jakieś wkładki gelowe od spodu, bo mnie te rękawiczki trochę interesują a nie znalazłem zbyt dużo informacji na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Na dwóch palcach lekko się rozpruły. Pewnie od nakładania łańcucha na kasetę, bo robiłem to w nich i często haczyłem o kasetę. Poduszkę żelową mają Jak padną, to kupię te same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi