Skocz do zawartości

[shimano tarczowe]

xoar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

poszukuję dwóch śrubek, bo chyba takie były, do hamulców tarczowych Shimano, ja mam XTR, ale stawiam, że jeśli były, to XT też je miało, wygląda na to że były długie i cienkie, miały za zadanie przytrzymywać klocki w miejcu. Hample które kupiłem na allegro miały agrafki (hayesy chyba takie mają?). Jakby ktoś miał na zbyciu to bym kupił, szukałem w sieci ale nie znalazłem tego.

Wydaje mi się, że okładziny mogą trochę się ruszać bez tego... ??

Pozdrawiam

Marcin

Edit: powinno chyba być [tarczowe] Shimano XTR, XT, etc. w tytule, pisane na szybko, przepraszam z góry :)

• Mod Team
Napisano

W Saintach też są, ale raczej nie da się ich osobno kupić. Nawet jak kupujesz metalowe klocki XTR'a to w komplecie masz tą "agrafkę", której demontaż przy wymianie klocków jest dość upierdliwy. Ja jako że mam niższe modele i śrubek nie uraczyłem zrobiłem sobie na własny patent z uciętych szprych i nypli:

brake003.th.jpg

[/url]

Wygląda lepiej niż "agrafka", odkręca się i skręca bardzo łatwo, wystarczy płaski śrubokręt.

Napisano

no właśnie te w sklepie ze śrubkami są za grube. kupiłem jakieś miedziane, cieńsze a i tak musze je piłować ;) znalazłem na CRC zestaw śruba plus podkładki za 3.99Ł. Sie zobaczy. I jeszcze jedno, w zwiazku z tym, że to głównych hampli używam DOT'a, a tu jest olej mineralny - czy ja mogę kupić olej mineralny na stacji benzynowej i też będzie cacy? (Verva, Lotos czy inne koztują za 1l ok 10 pln, Shimano nawet na CRC ok. 60 pln)

Pozdrawiam

M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...