Patryczek Napisano 21 Października 2010 Napisano 21 Października 2010 Witam , kupiłem wczoraj rowerek , powinien dojść za parę dni , nie jest on stworzony pod sam dirt. Posiada ramę rozmiar 16 i 2 hamulce tarczowe . Także Dirtem bym tego nie nazwał . Ale tak czy siak właśnie oto mi chodziło. Miałem kilka rowerów MTB i każdy z nich rozwaliłem po przez "nie normalną jazdę" . Ogółem to dirt mnie nie interesuje ale chodzi oto , że lubię sobie nieraz poskakać , pokonać jakąś przeszkode na mieście , czy pojeździć na kole . W takim trybie jazdy co tydzień musiałem coś naprawiać , kupywać . Jak nie korbę to hamulce , jak nie centrować koła to regulować przerzutki . Zaczęło mnie to irytować , dlatego kupiłem sobie taki rowerek . I pytanie : Czy na takim rowerze da się normalnie , wygodnie , lansowo pośmigać po mieście ? Chodzi też o wygodę. Jeżeli podwyże siodełko to będzie dobrze ? Czy nadal będzie za nisko i będzie mnie irytować normalna jazda na siedzącą :/ Już mówię ,że nie mam zamiaru jeździć przez cały czas na stojąco , Bo gdy siodełko jest za nisko to się szybko męczę a tym bardziej trudno mi go podnieść na koło . Sztycę mam w miarę długą Wypowiedzcie się ! jestem bardzo niecierpliwy ^^
C00BA Napisano 21 Października 2010 Napisano 21 Października 2010 podstawowe pytania jaki masz wzrost i jaka to rama
Patryczek Napisano 21 Października 2010 Autor Napisano 21 Października 2010 171cm i Rama to Leader Fox Dragstar 16
C00BA Napisano 21 Października 2010 Napisano 21 Października 2010 Z takim wzrostem nie bedzie zle. Rama dluga i nie powinienes sie za bardzo meczyc, chyba, ze to bedzie dystans 30km
Toluz Napisano 21 Października 2010 Napisano 21 Października 2010 Siodełko w górę i jazda Może dasz jakąś fotkę roweru?
Patryczek Napisano 21 Października 2010 Autor Napisano 21 Października 2010 Fotki jeszcze żadnej nie mam ale wygląda on mniej więcej tak : http://allegro.pl/leader-fox-dragstar-16-i1269137719.html Taki sam rozmiar ramy , taki sam amortyzator Tyle , że mój ma korbę jedno rzędową oraz napinacz i 8 biegów na kasecie. Koła też 26
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.