Patryczek Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Witam , kupiłem wczoraj rowerek , powinien dojść za parę dni , nie jest on stworzony pod sam dirt. Posiada ramę rozmiar 16 i 2 hamulce tarczowe . Także Dirtem bym tego nie nazwał . Ale tak czy siak właśnie oto mi chodziło. Miałem kilka rowerów MTB i każdy z nich rozwaliłem po przez "nie normalną jazdę" . Ogółem to dirt mnie nie interesuje ale chodzi oto , że lubię sobie nieraz poskakać , pokonać jakąś przeszkode na mieście , czy pojeździć na kole . W takim trybie jazdy co tydzień musiałem coś naprawiać , kupywać . Jak nie korbę to hamulce , jak nie centrować koła to regulować przerzutki . Zaczęło mnie to irytować , dlatego kupiłem sobie taki rowerek . I pytanie : Czy na takim rowerze da się normalnie , wygodnie , lansowo pośmigać po mieście ? Chodzi też o wygodę. Jeżeli podwyże siodełko to będzie dobrze ? Czy nadal będzie za nisko i będzie mnie irytować normalna jazda na siedzącą :/ Już mówię ,że nie mam zamiaru jeździć przez cały czas na stojąco , Bo gdy siodełko jest za nisko to się szybko męczę a tym bardziej trudno mi go podnieść na koło . Sztycę mam w miarę długą Wypowiedzcie się ! jestem bardzo niecierpliwy ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C00BA Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 podstawowe pytania jaki masz wzrost i jaka to rama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryczek Napisano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2010 171cm i Rama to Leader Fox Dragstar 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C00BA Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Z takim wzrostem nie bedzie zle. Rama dluga i nie powinienes sie za bardzo meczyc, chyba, ze to bedzie dystans 30km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toluz Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Siodełko w górę i jazda Może dasz jakąś fotkę roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryczek Napisano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Fotki jeszcze żadnej nie mam ale wygląda on mniej więcej tak : http://allegro.pl/leader-fox-dragstar-16-i1269137719.html Taki sam rozmiar ramy , taki sam amortyzator Tyle , że mój ma korbę jedno rzędową oraz napinacz i 8 biegów na kasecie. Koła też 26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.