Skocz do zawartości

[rama] Kellys Beast Full

olomaster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy rama KELLYS BEAST FULL nadaje się do enduro ?? Użytkuje ją może ktoś bądź miał doczynienia ?? Wydaje się dobra do budżetowego enduraka. Czy nie pęknie na pół po dropie czy gapie (o rozsadnych wielkosciach oczywiscie :icon_cool:). Ogólnie powiedzcie co o niej sądzicie.

Ps. Jaki jest rekomendowany skok amora do tej ramy ?? bo nigdzie nie moge znaleźć :)

Napisano

Niedawno podobnie jak Ty szukałem budżetowego fulla, a co za tym idzie rozważałem tego Kellysa. Udało mi się dotrzeć do kilku posiadaczy takowej ramy. Problemy z łożyskami i sztywnością należały do częstych opinii - a były używane w xc, bo tylko do tego nadaje się ta rama. Mocno przeciętna konstrukcja, na pewno nie enduro.

Skoro myślisz o tym Kellysie to pewnie szukasz czegoś skrajnie budżetowego.

Wbrew pozorom i za taką kasę można już coś kupić - mi udało się wyrwać GT i-drive 3.0 '04 za całe 500 zł, w dodatku z gratisami. Rama ma skok 115 mm (enduro pełną gębą może to i nie jest), zawieszenie inteligentniejsze niż jakiś market i co ważne działa jak nowa, osobiście zrywałem jeszcze folie z niektórych naklejek :) Od czasu do czasu pojawia się coś podobnego na allegro.

Oczywiście trzeba do tego doliczyć koszt dampera, za 300 - 400 zł można kupić używkę na początek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...