Skocz do zawartości

[Hamulce] Mega piszczenie

Mezefes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, mam dziwny problem z hamulcami hydraulicznymi a mianowicie ja kjade po deszczu albo w deszcz to zaczynają piszczeć i to bardzo a jak jest sucho to wogóle nie piszczą i hamują cichutko, o co kaman? o.0

Napisano

Mój rower to Cube Ltd pro z hamulcami "Hayes Stroker Ryde hydr. Discbrake (180/160mm)" i one tylko piszczą jak jezdze w deszcz i najbardziej z przodu a z tylu troche słabiej ale to tylko się tak dzieje w deszczową pogodę albo po deszczu jak tarcze przymokną a takto w sucho nic nie piszczy wogole i czy to tak ma być? każde tarcze tak mają? bo ja nie wiem, wkoncu to mój pierwszy rower na tego tupu hamulcach.

Napisano

Miałem ten sam rower i takie same hamulce. Wymieniłem okładziny na metale Clarksa i było trochę lepiej.

Trzeba się przyzwyczaić, w tych hamplach inaczej nie będzie. Teraz mam XTR i są cichutkie nawet na mokrym.

Napisano

A ja mam w moim Kelly's Quartz mam V-ki i ani razu mi nie pisnęły. A w deszczu trochę jeździłem :)

A hamowały w deszczu ;) , mam na myśli np. zjazd i 40-50km/h

Minusem V-ek jest ogromny spadek siły hamowania na mokrym.

Napisano

Z tym ogromnym spadkiem siły hamowania bym nie przesadzał, ja mam v-ki i problem z postawieniem roweru na przednim kole mam tylko wtedy, gdy błoto po którym jadę jest strasznie gęste (zapychają się) lub gdy zapchaja się mokrym śniegiem ;)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...