Mezefes Napisano 20 Października 2010 Napisano 20 Października 2010 witam, mam dziwny problem z hamulcami hydraulicznymi a mianowicie ja kjade po deszczu albo w deszcz to zaczynają piszczeć i to bardzo a jak jest sucho to wogóle nie piszczą i hamują cichutko, o co kaman? o.0
Andrew Napisano 20 Października 2010 Napisano 20 Października 2010 Jakie to hamulce i jakie masz tam klocki? To co opisujesz wskazuje na to, że masz klocki organiczne i piszczenie na mokro jest zupełnie normalne.
Mezefes Napisano 21 Października 2010 Autor Napisano 21 Października 2010 Mój rower to Cube Ltd pro z hamulcami "Hayes Stroker Ryde hydr. Discbrake (180/160mm)" i one tylko piszczą jak jezdze w deszcz i najbardziej z przodu a z tylu troche słabiej ale to tylko się tak dzieje w deszczową pogodę albo po deszczu jak tarcze przymokną a takto w sucho nic nie piszczy wogole i czy to tak ma być? każde tarcze tak mają? bo ja nie wiem, wkoncu to mój pierwszy rower na tego tupu hamulcach.
Mezefes Napisano 21 Października 2010 Autor Napisano 21 Października 2010 No to dzięki, można spać spokojnie
pomirot Napisano 21 Października 2010 Napisano 21 Października 2010 Miałem ten sam rower i takie same hamulce. Wymieniłem okładziny na metale Clarksa i było trochę lepiej. Trzeba się przyzwyczaić, w tych hamplach inaczej nie będzie. Teraz mam XTR i są cichutkie nawet na mokrym.
micferrari Napisano 21 Października 2010 Napisano 21 Października 2010 W hayes - ach piszczenie w mokrym to normalka
YgreK Napisano 21 Października 2010 Napisano 21 Października 2010 A ja mam w moim Kelly's Quartz mam V-ki i ani razu mi nie pisnęły. A w deszczu trochę jeździłem
pomirot Napisano 21 Października 2010 Napisano 21 Października 2010 A ja mam w moim Kelly's Quartz mam V-ki i ani razu mi nie pisnęły. A w deszczu trochę jeździłem A hamowały w deszczu , mam na myśli np. zjazd i 40-50km/h Minusem V-ek jest ogromny spadek siły hamowania na mokrym.
kubek20 Napisano 21 Października 2010 Napisano 21 Października 2010 Z tym ogromnym spadkiem siły hamowania bym nie przesadzał, ja mam v-ki i problem z postawieniem roweru na przednim kole mam tylko wtedy, gdy błoto po którym jadę jest strasznie gęste (zapychają się) lub gdy zapchaja się mokrym śniegiem
Poczwar Napisano 21 Października 2010 Napisano 21 Października 2010 Wszystko zależy od rodzaju V i klocków
Mod Team Puklus Napisano 30 Października 2010 Mod Team Napisano 30 Października 2010 Tak tylko panowie chyba nie zwrócili uwagi ze temat był pod hamulce tarczowe
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.