Skocz do zawartości

[Koła] Kupno kół do 700 zł

menxtr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuje kół MTB w granicach 700 zł.

Koła nie będą jakoś katowane. Standard, polna droga, zjazdy, podjazdy, (Waga 70-65 kg)

Interesuje mnie głównie wytrzymałość kół, żeby trochę pochodziły.

Zastanawiam się głównie nad crossraidami, i jakimś składakiem szprychy dt swis+mavic 317+ piasta XT

[Hamulce v-brake]

Używacie któryś z rozwiązań?

Macie jakieś inne propozycje?

Odnośnie tej tulei teflonowej w mavicach, jeżeli będę ją regularnie smarował to mi się nie rozsypie po 10 tys km?

Napisano

Również przyłączam się do tematu, już jakiś czas temu rozważałem kwestię kół w w/w przedziale cenowym i z ,,gotowców" chyba najlepszym wyborem byłby Crossride (wg. opinii na forum).

Napisano

crossridy nie wystepuja w wersji na 6 srub

jest tylko centerlock

a podobno ten adapter sie nie spisuje zbyt dobrze

w tej cenie macie jeszcze fulcrumy 5

Adapter spisuje się normalnie, już raz opisywałem na forum co i jak z nim może być nie tak, ale problem jest jak dla mnie nieistotny i rzadko się ujawnia.

A jak komuś ten konkretny adapter nie pasuje to zawsze można kupić inny, mavic nie zmusza do stosowania ich adaptera.

A mając CL można zakładać 100% tarcz i te na 6 śrub i CL. A przy piaście na 6 śrub jest już ograniczony wybór.

• Mod Team
Napisano

Różnicy w wersjach 2009 i 2010 nie powinno być wielkich, na pewno inne są naklejki.

Jeżdżę na CR już 3 czy 4 sezon i nic im nie jest, 10000 km mają już za sobą i właściwie bezproblemowa jazda.

Tulei teflonowej się nie smaruje!

Owszem, można potraktować ją odrobiną Brunoxa Deo bo jest on z teflonem, więc ani nie zaszkodzi, ani nie pomoże.

Poza tym zaprasza do lektury tematów o CR, bo jest ich kilka a jest o czym poczytać i wszystko jest wyjaśnione.

Osobiście CR nie zmieniłbym na żadne inne koła, chyba że ktoś zaproponowałby mi wyższy model Mavic'a.

Ewentualnie z bardzo wysokiej półki składanie koła.

Budowa Maviców jest tak prosta że można je bez obaw serwisować samemu.

Napisano

Ja używam Mavic 317, piasty i szprychy mam DT Swiss. Używam z v-brakami XTR. Polecam, pojechałem na tym kilka maratonów i jak dla mnie rewelacja. Jak macie jakieś pytanie walcie śmiało. Drugi zestaw kół zbuduję z ciekawości na połączonych komponentach Boplight Sport i DT lub kupię w całości Fulcrumy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...