WilkuNSX Napisano 18 Października 2010 Napisano 18 Października 2010 Witam ! Mam zamiar kupić ramę SCOTT OCTANE FX 2 na takim malowaniu http://archiwumallegro.pl/scott_usa_octane_fx_2_no_trek_kona_kellys_ktm_bcm-584146854.html . Od kolegi gdyż koledze pękł wahacz i kupił 2 ramę i myślę żeby kupić od niego ramę i albo zespawać ten wahacz albo kupić inny . Co o tym sądzicie jakieś porady itp.
RATM Napisano 18 Października 2010 Napisano 18 Października 2010 Spawanie aluminium mocno osłabia materiał. Nie pęknie Ci on już w miejscu spawu, ale jest duże prawdopodobieństwo, że pęknie tuż obok. Ciężko jest dostać sam wahacz. Od ponad pół roku prawie codziennie widzę, co ze wszystkich wahaczy rowerowych chodzi po alledrogo, i na pewno go tam nie znajdziesz. Pamiętaj, że jeśli będziesz chciał zaoszczędzić, to prawdopodobnie do tego interesu dołożysz. Pomijając już polemikę na temat samej ramy.
WilkuNSX Napisano 18 Października 2010 Autor Napisano 18 Października 2010 Chcę złożyć dobry sprzęt ale rama jest moim oczkiem za nie duża cenę Chyba że masz jakąś dobra ofertę ramki
RATM Napisano 19 Października 2010 Napisano 19 Października 2010 Jak będziesz chciał ściągnąć nowy wahacz od Scotta, to musisz się liczyć z kosztem +/- 600 zł. Wiem, bo akurat ściągam wahacz, ale od speca. Za jedną część chcę 400 zł.
WilkuNSX Napisano 19 Października 2010 Autor Napisano 19 Października 2010 O jezu ... Widziałem wahacz gianta to 300zł ;/ więc podziękuje ale na allegro widzę też dobre używane ramy w granicach 300 - 400 zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.