Skocz do zawartości

[skarpety] neoprenowe na zimę

xmartin

Rekomendowane odpowiedzi

Neopren niestety nie sprawdza sie, szczegolnie w przypadku butow rowerowych.

Rozwiazaniem dla Ciebie moga byc po prostu dobre skarpety rowerowe - szukaj dobrych materialow po pierwsze. Coolmax odpada na te pore roku. Najlepsza bedzie welna Merino, lecz o wysokiej gramaturze. Ewentualnie cienkie skarpety merino i na nie druga para z materialu syntetycznego typu Thermal Rubaix czy thermolite.

• 2 tygodnie później...

Hej,

Nie chce robic relkamy, gdyz nie po to tu jestem - chce jednak przedstawic odpowiednik zblizony, choc jednak inny od tych skarpet, ktore wskazujesz. Kwestia ceny tez dosc wazna.

http://www.endura.pl/Product.aspx?dept_id=108&prod_id=369

Wykonane w 100% z merino bez domieszek syntetykow i 2 pary w cenie 79zl w sklepach.

Ogolnie Merino to bardzo dobry material na skarpety... i ogolnie jako wszystko co zakladamy na gole cialo w zimie... oprocz gaci :-).

A ja polecam sprawdzone przeze mnie skarpety z wind-stoperem ,kupiłem w Decathlonie w zeszłym roku za 39 zł, teraz widziałem nawet za 29 zł a są super, ocieplane i blokujące zimny wiatr, ja zakładam za zwykłe ciepłe skarpetki i jeżdżę tak do -5 stopni, powyżej zakładam ochraniacze na but z pianki, też z Decathlonu i radzę sobie nawet przy - 15, poniżej raczej już nie wychodzę na rower, bo ciężko się oddycha i palce drętwieją.;)

• 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...