Mod Team bogus Napisano 28 Października 2010 Mod Team Napisano 28 Października 2010 Bo jak pracuje to działają większe obciążenia na komorę i pojawia się sporo większe ciśnienie związane z progresją. Ale przyznam, że masz pecha, bo mój od początku sezonu, bo wtedy go pompowałem trzyma powietrze. Możliwe, że przy sprawdzaniu dopompowałem w sumie 5 PSI.
dlugi93 Napisano 28 Października 2010 Autor Napisano 28 Października 2010 bogus92 ty masz raidona ? Jutro wybieram się na Katowicką Masę Krytyczną i własnie nie wiem czy wrzucić do roweru stary amor! Stało by się coś jak bym raidona trochę dopompował zwykłą pompką do kół? Żebym czegoś nie popsuł bo potem mi jeszcze nie uznają gwarancji!
Mod Team bogus Napisano 29 Października 2010 Mod Team Napisano 29 Października 2010 Tak, mam Raidona. Dopompować możesz zwykłą pompką do kół, tylko ze nie osiągniesz wysokiego ciśnienia. Jak jesteś lekki to możesz spróbować, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł.
ugupu Napisano 29 Października 2010 Napisano 29 Października 2010 Ja bym się nie martwił zbytnio. W końcu 100PSI to zaledwie niecałe 7atm, jak nie zwykłą pompką to na stacji z kompresora da radę. A 100PSI mam w Epiconie ważąc 112-120 kilo.
Mod Team bogus Napisano 29 Października 2010 Mod Team Napisano 29 Października 2010 Tak, napompuj kompresorem i będzie to twoje ostatnie pompowanie, bo wysadzi uszczelki! Dobrą pompką napompujesz 100 PSI, ale przy zwykłej samochodowej sporo powietrza ucieka przez zawór podczas pompowania.
ugupu Napisano 30 Października 2010 Napisano 30 Października 2010 Dlaczego ma wysadzić uszczelki? Które uszczelki? Zdarzyło Ci się coś takiego? Czytałeś o tym? Kolega mówił, że koledze jego kolegi coś takiego się przydarzyło? Najpierw piszesz, że zwykłą pompką nie da rady i odradzasz, potem, że zwykłą pompką ale dobrą da radę. No to jak w końcu? Da radę czy nie? Dlaczego odradzasz? Jak będzie kompresorem pompował z głową nic nie wysadzi.
Mod Team bogus Napisano 30 Października 2010 Mod Team Napisano 30 Października 2010 Bo taką zwykłą pompką, czytaj tanią chińską (czyli takie jak zazwyczaj mamy w samochodzie) nie napompujesz bo zanim dojdziesz do określonego ciśnienia to szybciej powietrze zleci do 0. Co do kompresora to spróbuj pod bardzo dużym ciśnieniem wtłoczyć powietrze do komory to zobaczysz co się stanie. To moje spostrzeżenia, żadne plotki cz coś, sam nie próbowałem, bo nie mam zamiaru być przykładem nieudolności.
dlugi93 Napisano 30 Października 2010 Autor Napisano 30 Października 2010 Dobra. nie pompowałem niczym amorka, nie będę próbował bo się popsuje i będzie źle, a i tak już nie jest najlepiej. Jakoś przeżyłem na Katowickiej Masie Krytycznej przejazd z małą ilością powietrza, dziś raidona wymontowałem i wsadziłem stary amor do roweru. P.S. koleś w sklepie rowerowym również mi powiedział że lepiej nie pompować amorka kompresorem bo może sie to źle skończyć dla uszczelek.
dlugi93 Napisano 10 Listopada 2010 Autor Napisano 10 Listopada 2010 Witam po tygodniu dostałem raidona z reklamacji. Koleś z rowerowego powiedział że go uszczelnili i tyle, ciekaw jestem jak to wygląda. Jutro zakładam amorka i będę testował. Trzymajcie kciuki, żeby znowu nie zeszło powietrze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.