Tiesto12 Napisano 18 Października 2010 Napisano 18 Października 2010 Witam posiadam rower caledonia hammer tau 26" potrzebuje kupić do niego tylne koło w cenie do 100zł oczywiście chciałbym aby było wytrzymałe nie ukrywam ze lubię "po driftować" oryginalna opona to 26x 2,10 i chciałbym aby taka szerokość pozostała jeśli będzie potrzeba więcej informacji postaram się podać
cebul08 Napisano 18 Października 2010 Napisano 18 Października 2010 Coś się stało z Twoim tylnym kołem, czy od tego elementu chcesz zacząć ulepszanie całego roweru? W cenie do 100 zł nie znajdziesz raczej tylnego koła z mocowaniem na tarcze, które ktoś zorientowany mógłby Ci z czystym sumieniem polecić.
Tiesto12 Napisano 18 Października 2010 Autor Napisano 18 Października 2010 tylne koła od zakupu roweru co chwilę się polużniało zawiozłem więc je do "specjalisty" i powiedział ze nic już z niego nie będzie że może to zrobić ale przejadę parę razy i będzie to samo.Wiec pozostaje mi kupić nowe koło aha a odnośnie tamtego koła to według was jest ono dobre?
cebul08 Napisano 18 Października 2010 Napisano 18 Października 2010 aha a odnośnie tamtego koła to według was jest ono dobre? Napisz może wpierw, co się z tym kołem działo, co się poluźniało?
Tiesto12 Napisano 18 Października 2010 Autor Napisano 18 Października 2010 po prostu polużniały się śruby i musiałem je dokręcać a jak chciałem zaszaleć na rowerze wystarczyło dwa razy porządnie przyhamować i wejść bokiem i koło latało na boki mam pytanie czy tamto koło było w miarę dobre bo może uda mi się kupić je na allegro.
cebul08 Napisano 18 Października 2010 Napisano 18 Października 2010 Domyślam się, że chodzi Ci o śruby mocujące koło w widełkach. Najpierw powinieneś w takiej sytuacji obejrzeć gwinty, przede wszystkim na osi piasty. Jeśli tam jest wszystko w porządku, może wystarczy wymiana nakrętek na nowe. Jeżeli nie, to oś jest do wymiany, a za nową razem z usługą w normalnym serwisie nie powinieneś zapłacić więcej niż 20-25 zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.