kpmc Napisano 18 Października 2010 Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Temat pojawił się początkowo na forumrowerowe.pl, ale stwierdziłem że warto go tutaj przekleić...nie bacząc na "forumową konkurencję"- nie każdy w koncu ma tyle szczęścia co my, i nie wszyscy mogą śmigać po górach na zwykłych rowerach: Cytat: JESTEM NIEPEŁNOSPRAWNYM SPORTOWCEM, JEDNAK Z UWAGI NA BRAK SPRZĘTU NIE MOGĘ I NIE MAM SZANS NA TO, ABY SIĘ REALIZOWAĆ I W PRZYSZŁOŚCI OSIĄGAĆ DOBRE WYNIKI W ŚCIGANIU SIĘ NA HANDBIKEU. Fundacje mi odmawiają pomocy z uwagi na pomoc dzieciom, to zrozumiałe, ja jestem już dorosłą kobietą i muszę szukać innego wsparcie. Ścigam się od 2 lat, ale sprzęt pożyczam, nie mam własnego, nie mam na czym trenować. Cena roweru dla kulawego jest po prostu kosmiczna, nie na moją kieszeń... LICZY SIĘ KAŻDE 1ZŁ!!! NIE PROSZĘ O WIĘCEJ! WYSTARCZY JAK ZNJADĘ OKOŁO 20 000 CHĘTNYCH OSÓB. KTÓRE ZECHCĄ MNIE WESPRZEĆ I CEL OSIĄGNIĘTY! GDYBY KTOŚ MÓGŁ MNIE WESPRZEĆ, BĘDĘ DOZGONNIE WDZIĘCZNA, TYLKO W TAKI SPOSÓB MOGĘ ZDOBYC UPRAGNIONY SPRZĘT!!! ZEBRAŁAM 410 ZŁ,.. FIRMA TRAWAWROLKACH.PL wspomogła mnie pierwsza :-) POZOSTAŁO JESZCZE 20,690ZŁ PLN, TO OGROMNA KWOTA, KTÓRA ZNACZNIE PRZEKRACZA MOJE MOŻLIWOŚCI FINASOWE. Oczywiście będę starała się cisnąć firmę, żeby zeszła z tej ceny! Zbieram kaskę od 9 października :-) Co ze mnie za sportowiec bez sprzętu, co nie? Wycena roweru oraz fotka jest na moim blogu, gorąco Was forumowicze zapraszam do mnie na http://ewanahandbikeu2.bloog.pl kontakt ze mnę: ewa.kacz@wp.pl Pani Ewa ma założone subkonto w fundacji Pomóz i Ty: Millenium Bank 63 11 60 22 02 0000 0000 29 20 62 73 koniecznie z dopiskiem "Rehabilitacja Ewy Kaczmarczyk" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handbikerka Napisano 18 Października 2010 Udostępnij Napisano 18 Października 2010 dziękuję za umieszczenie mojego apelu, pozwalam sobie wrzucić zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 18 Października 2010 Udostępnij Napisano 18 Października 2010 http://www.velogic.pl/oferta/ tu masz znacznie tańsze handbike, też jeżdżę na starym rowerze (więcej niż 2 lata) i chciałbym karbonowe cudo za kilkanaście tysięcy złotych... ciekawe, kto mi zasponsoruje taki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handbikerka Napisano 18 Października 2010 Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Sathgart absolutnie nie zmuszam Cię do tego, byś pomagał mnie. Rozumiem, że też jesteś niepełnosprawny, sparaliżowany, ale masz siłę brnąc przez świat. To najważniejsze, może Tobie też ktoś pomoże, ja też dorzucę swoje 1zł jak tylko poprosisz. :-) Trzeba sobie pomagać Pozdrawiam Ewa Kaczmarczyk velogic zrobił mi handbikea waży 30kg, na nim też trenuję i ścigam się. Mariusza znam osobiście, przerabiał mi wielokrotnie handbikea, ale jego wagi nie da się zmniejszyć. Ja marzę o poważnej rywalizacji, szkoda, że potępiasz mój pomysł, ale tak jak wspomniałam wyżej, nie zmuszam Cię do pomocy, na moją natomiast możesz liczyć. Sathgart napisał http://www.velogic.pl/oferta/ tu masz znacznie tańsze handbike, też jeżdżę na starym rowerze (więcej niż 2 lata) i chciałbym karbonowe cudo za kilkanaście tysięcy złotych... ciekawe, kto mi zasponsoruje taki... - to odpowiedzi na ten cytat, bo mi "cytuj" nie działa Gdybym mogła nogami jeździć, nie potrzebowałabym roweru za takie pieniądze, nie należę do osób, które muszą mieć najlepszy sprzęt na świecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handbikerka Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 wrzucam fotki tego cuda wyraźniejsze: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3d62cc85c8140d25.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handbikerka Napisano 24 Października 2010 Udostępnij Napisano 24 Października 2010 http://picasaweb.google.com/Sophe78/WROCAWMARATONMojNajciezszyIPierwszy42kmDystansPokonany#5382717353487482290 dając strzałkę dalej pokazane jest jak chłopak uniknął zderzenia ze mną. Działo się to na mecie Wrocław Maraton 2009 Było gorąco... http://picasaweb.google.com/Sophe78/24pazdz#5531651776476814418 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handbikerka Napisano 31 Października 2010 Udostępnij Napisano 31 Października 2010 http://ewanahandbikeu2.bloog.pl/kat,795322,index.html zapraszam do obejrzenia zdjęć z treningu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handbikerka Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 http://ewanahandbikeu2.bloog.pl/kat,795322,index.html zapraszam do obejrzenia zdjęć z treningu nasz pies Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handbikerka Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Pewnie niektórzy zastanawiają się jak idzie zbiórka na rower. Otóż nie wiem, dopóki fundacja nie wyśle informacji tkwię trochę w martwym punkcie. Ale od czasu do czasu docierają do mnie informacje od ludzi i znajomych kto ile wpłaca i dlaczego i myślę, że 5000 na pewno jest. Pytanie czy więcej czy mniej, to się okaże pod koniec listopada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Może poszukasz pracy to i zebrałoby się szybciej, i kredyt by można było wziąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Sathgart masz jeszcze jakies jakze cenne i trafne porady, spostrzezenia...... A tak powaznie to prosilbym cie zebys zazyl cos na wstrzymanie i podobnymi przemysleniami nas wiecej nie raczyl. Trzymam kciuki za powodzenie w zbiorce funduszy. Z racji mojego miejsca pobytu przelewy do bankow w pl mowiac delikatnie sa drogie £20! W duzej mierze korzystam z paypala, posiadasz takowe konto? dalej juz sama bedziesz mogla zasilic konto fundacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handbikerka Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Sathgart pracuję i spłacam kredyt. Pozostało mi jeszcze 31 lat. Masz jeszcze jakieś "cenne" porady? Bo jak na razie to nic nie pomagasz, a pałasz zazdrością. 1415chris dziękuję Mam konto na paypall ewa.kacz@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Powinno wystarczyc na kila szprych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handbikerka Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 oooj, chyba na więcej Serdeczne dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebios Napisano 9 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 SATHGART co ci?? czemu taki wredny jesteś?jak by s serca nie miał albo tobie ktoś nie pomógł i się mścisz:P jak nie chcesz pomagać to nie pomagaj a zarazem nie przeszkadzaj a już wogle nie krytykuj.Pamiętaj tez że ona ma też swoje życie codzienne czy dom rodzinę i to trzeba tez utrzymać pożywienie rachunki itp. więc z tego co zarobi to zapewne idzie na Jedzenie itp.więc nie może sobie pozwolić na to zapewne odkłada też grosz i wyrzeka się niektórych rzeczy to nie jest tak jak myślisz że każdy sobie poprosi o nowy rower bez powodu i go dostanie ,jej już dosyć życie dokopało ale chce żyć dalej i korzystać z życia a ten rower umożliwi jej dużo więcej to co kocha:)mi się wydaj że to jej się należy!!! w 100%!!!Pozdrawiam Powodzenia!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handbikerka Napisano 9 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 sebios dziękuję za wsparcie:) Wysłałam mu swoje "portfolio", może zrozumie, może nie ... mogłam w sumie odpuścić, nie muszę się tłumaczyć przed nim... Pomyśl sobie, że nie on jeden taki podły. Czasem na ulicy ktoś podchodził do mnie wiele lat temu i przeklinał mnie, że ROBI na moja rentę, a ja wtedy studiowałam na dziennych, harowałam jak wół, bo studiowałam w budynku bez wind całe 5 lat I co? Miałam mu to powiedzieć? Przyzwyczajona jestem do zazdrości czy jak to się zwie... Szkoda, że czasem aby druga osoba skumała tą kulawą, sama musiałaby tego doznać, a przecież to straszne nie chodzić... Niestety nie każdemu dogodzę tak jakby chciał. Zbieram na rower i będę zbierać póki starczy mi sił. Na kredyt mnie nie stać, mam już jeden, jeszcze 31 lat będę go spłacać. Pomagacie mi sportowcy bardzo i chcę, żebyście wiedzieli jak ogromna jest moja wdzięczność, nie byle jaka i nie na pół gwizdka! Przecież robicie dla mnie coś wielkiego, na każdym forum czuję ogromne wsparcie, piszecie, dzwonicie, bardzo to doceniam. To dodaje mi wiary, ze się uda.. A taki "incydent" ? ... Już dawno o nim zapomniałam Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 9 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Prawdopodobnie nie jedna osoba nawet z tego forum będąc w Twojej sytuacji dawno by się poddała i zaszyła pewnie w własnym mieszkaniu,ale nie Ty i bardzo dobrze.Życie składa się z małych i dużych sukcesów,małych i dużych porażek i trzeba iść na przód i nie rezygnować z marzeń-bo kto ich nie ma to tak jakby już nie żył.Niestety nasze społeczeństwo w wielu przypadkach nie dorosło czego przykładem są niektórzy. Ja z całego serca życzę Ci by Twoje marzenie się spełniło.Nie poddawaj się i pamiętaj ,,jak ktoś czegoś bardzo pragnie to się spełni". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebios Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Czego mają ci zazdrość, tego się ich spytaj,tak jak reklamy np.parkują na miejscu dla niepełnosprawnych "Zabrali moje miejsce to niech wezmą i kalectwo" Oni nie wiedzą jak to jest... nie jestem sparaliżowany ani nic ani nikomu tego nie życzę a ulec wypadkowi jest nie trudno np.skok na płytką wodę. ale znam kilka osób i niczym się nie róznią od osoby pełno sprawnej poza nie wykonywaniem niektórych ruchów no chyba że też sercem osoby sparaliżowane tak mi się wydają że są bardziej pomocni,i mi się wydaje że oddała byś wszystkie pieniądze świata nawet kilka takich rowerów w zamian za sprawne Nogi jestem bardzo o tym przekonany!! Mam nadzieje że kiedyś coś wymyślą żeby było Git:)dla ciebie marzeniem jest większmy stanąć na własnych nogach,iść, a innych jakieś tam ferrari itp.ja bym wybrał to pierwsze. 3-maj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handbikerka Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Dziękuję i powiem tylko, że walczę dalej: Jutro jednak będę tu: Autostradowa Obwodnica Wrocławia http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...Wroclawiu.html start 13.00 Jak ktoś przyjdzie pokibicować, będzie super juppi Bo miałam jechać do Góry, ale tu szykuje się niezła imprezka. Zrobię krótką relację z tego i wrzucę na stronę. Nie mogę się doczekać!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebios Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Link nie działa ps. mam takie pytanko jaką średnia prędkość uzyskujesz:D i jak najszybciej zdarzyło ci się jechać:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handbikerka Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35760,8633432,Kolarskie_gwiazdy_oraz_amatorzy_wystartuja_we_Wroclawiu.html link już działa. Trzeba go skopiować... Ze średnią? Juro dam z siebie wszystko, bo to tylko 8km. Nie mam licznika, ale tak między 34km/h a nawet 43km/h. Nie jestem jeszcze taka dobra. bazę treningową rozpocznę zaraz po sezonie, ale najpierw odpoczynek... Ostatnie zawody mam jakoś 21.11. Niestety linki nie lubia przecinkow, trzeba caly link skopiowac i wkleic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 srednia 43 to bedzie b.czesto tak pod 50 , ale niskie zawieszenie jest ,wiec moze dac rade. sprawdz jak to lata na sredniej na dluzszym dystansie i daj znac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handbikerka Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Wyścig był ciekawy, nowe doświadczenie. Wiem, że niebawem będzie otwarcie kolejnej Autostrady i szykuje się kolejny wyścig. Byleby śnieg nas nie zaskoczył Uśmiech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Zycze jak najwiekszej liczby wyscigow, co by nam/wam autostrad przybywalo... To jakie jeszcze autobany w tym Breslau otwieraja...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handbikerka Napisano 12 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Zycze jak najwiekszej liczby wyscigow, co by nam/wam autostrad przybywalo... To jakie jeszcze autobany w tym Breslau otwieraja...? yyyy nie pamiętam, małżonek bardziej obeznany w tych sprawach. On mnie zabiera w te magiczne miejsca.. http://picasaweb.google.com/Sophe78/AOW11112010?authkey=Gv1sRgCPu8z4D-mIOk6AE# a to fotki z tego dnia, większa ich część z wczoraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.