Skocz do zawartości

[Rama] Dh , Enduro

MarcinW15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema bikerzy ! Szukam ramy soft tail do enduro i dh . Ważę ok 60kg i mam 170cm wzrostu , Mój budżet to max 1000-1200zł .

Jak macie jakiś ciekawy pomysł to wrzucajcie .

Z góry dzięki , pozdrawiam .

Napisano

Czy to nie ty przypadkiem szukasz w innym temacie amora?

Taka mała rada - zacznij od ramy, a pozniej dopasuj do niej cos z odpowiednim skokiem. W odwrotnym przypadku trudniej będzie coś sensownego znalezc...

Napisano

O DH nie masz się co martwić, prędzej koła dostaną niż rama, przy małych hopkach(3-4m) też się jeszcze nic jej nie powinno dziać. Jak się nauczysz techniki i zaczniesz podchodzić do poważniejszych rzeczy to wtedy będziesz musiał pomyśleć nad zmianą ramy.

Napisano

1. do panów postujących: temat posprzątałem. nie będę tłumaczył dlaczego - skupcie się na temacie a nie na wolnych przemyśleniach.

2. do założyciela: sprawdź znaczenie pojęć: enduro, dh, softtail, zwrotów: "nie jeżdżę agresywnie", zaliczyć dropa, hopę. Potem jeszcze raz zastanów się czego chcesz. Tośka nie jest fullem do dh, ja też jeździłem na maratony rowerem 18 kilo, ale optymalny sprzęt do tego celu to to nie był.

Napisano

No cóż , rzeczywiście moderator pozamiatał . Sory za pewne niejasności w moich opisach , dopiero zaczynam zabawę ze takimi dyscyplinami . Dzięki za wyjaśnienia i pomoc :icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...