Skocz do zawartości

[Hamulce] Saint 810 - szukam opinii

Patryczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

O które Sainty chodzi? Ogólnie to bardzo dobre heble, stworzone właśnie z myślą o DH i FR, brat ma starszy model (BR800) i dają radę, a nowszy model (BR810) to ulepszona klamka i czterotłoczkowy zacisk, więc jeszcze więcej powera. Na pewno się na tych heblach nie zawiedziesz.

Nie ma lepszych :) . Sam mam ten hamulec już 2 sezon  , poprostu jest idealny . Z tarczą 203mm XT na pająku mam modulację i ogromną siłę w każdych warunkach , na zjazdach , mokrym asfalcie , kamieniach , błocie , trawie - a ważę 93kg . Masz w nim 2 regulacje , bardzo wygodną klamkę , 4 tłoki ( 2 mniejsze , 2 większe )  . Klamki są mocne , kilka razy drzewo zaliczyłem i są całe . Polecam hamulec w 100% , jest to chyba najlepszy hebel na jakim jeździłem , na pewno lepszy jest od C.O.D.E . 

Jak dla mnie jest to bardzo dobry hamulec. Na przodzie mam klamkę i zacisk 810 z tarczą XT na pająku 180. Na tył dałem tylko klamkę 810 a zacisk zostawiłem od 485. Przód działa świetnie, jest bardzo dobrze wyczuwalny moment zetknięcia klocków z tarczą, klamka nie jest gumowata, duża siła i dobra modulacja. Jeżeli nie liczysz się z każdym gramem i nie przeszkadza Ci kolor złoty w dodatkach to nawet się nie zastanawiaj.

Mój saint. :wallbash:

Chodzi mi o tą nowszą wersje :D 4 tłoczkową :)

Albo jeszcze możecie podać lepsze według was hamulce w podobnej cenie :)

najlepiej 4 tłoczkowe.

Witam

Avid Code 5 - w naszym kręgu jest zaciekła walka zwolenników Saintów vs Code

Są jeszcze Hayes Ace, jednak drożej i gorzej :)

pozdrawiam

Adrian

Code 5 nie mają szans z Saintem , prędzej zwykły CODE ale jednak i jego Saint przebija ( taka moja opinia ).

Kupuj Sainta , w moim przez 2 lata wymieniłem tylko klocki , przy czym kumpel  Coda odpowietrzał i przelewał już kilka razy .

Jakbyś chciał więcej porównań Saint VS Code 5 /Code to pisz w temacie . 

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...