Patryczek Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Shimano Saint Co mi powiecie na temat tych hampli ? Jak się spisują w DownHillu ? Czy są warte swojej ceny ? Czekam na wasze wypowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 16 Października 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2010 O które Sainty chodzi? Ogólnie to bardzo dobre heble, stworzone właśnie z myślą o DH i FR, brat ma starszy model (BR800) i dają radę, a nowszy model (BR810) to ulepszona klamka i czterotłoczkowy zacisk, więc jeszcze więcej powera. Na pewno się na tych heblach nie zawiedziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryczek Napisano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Chodzi mi o tą nowszą wersje 4 tłoczkową Albo jeszcze możecie podać lepsze według was hamulce w podobnej cenie najlepiej 4 tłoczkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Nie ma lepszych . Sam mam ten hamulec już 2 sezon , poprostu jest idealny . Z tarczą 203mm XT na pająku mam modulację i ogromną siłę w każdych warunkach , na zjazdach , mokrym asfalcie , kamieniach , błocie , trawie - a ważę 93kg . Masz w nim 2 regulacje , bardzo wygodną klamkę , 4 tłoki ( 2 mniejsze , 2 większe ) . Klamki są mocne , kilka razy drzewo zaliczyłem i są całe . Polecam hamulec w 100% , jest to chyba najlepszy hebel na jakim jeździłem , na pewno lepszy jest od C.O.D.E . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Jak dla mnie jest to bardzo dobry hamulec. Na przodzie mam klamkę i zacisk 810 z tarczą XT na pająku 180. Na tył dałem tylko klamkę 810 a zacisk zostawiłem od 485. Przód działa świetnie, jest bardzo dobrze wyczuwalny moment zetknięcia klocków z tarczą, klamka nie jest gumowata, duża siła i dobra modulacja. Jeżeli nie liczysz się z każdym gramem i nie przeszkadza Ci kolor złoty w dodatkach to nawet się nie zastanawiaj. Mój saint. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbike Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Chodzi mi o tą nowszą wersje 4 tłoczkową Albo jeszcze możecie podać lepsze według was hamulce w podobnej cenie najlepiej 4 tłoczkowe. Witam Avid Code 5 - w naszym kręgu jest zaciekła walka zwolenników Saintów vs Code Są jeszcze Hayes Ace, jednak drożej i gorzej pozdrawiam Adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 18 Października 2010 Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Code 5 nie mają szans z Saintem , prędzej zwykły CODE ale jednak i jego Saint przebija ( taka moja opinia ). Kupuj Sainta , w moim przez 2 lata wymieniłem tylko klocki , przy czym kumpel Coda odpowietrzał i przelewał już kilka razy . Jakbyś chciał więcej porównań Saint VS Code 5 /Code to pisz w temacie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryczek Napisano 19 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2010 A co powiecie na Saint vs Avid Elixir CR MAG ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 19 Października 2010 Udostępnij Napisano 19 Października 2010 A co powiecie na Saint vs Avid Elixir CR MAG ? jakoś sredni mi sie widzi plastikowa klamka w dh ale mi najblizej do xc szosy wiec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 22 Października 2010 Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Jeżeli zamierzasz kupić Sainty to się nie zastanawiaj ani chwili, miałem okazje testować te hamulce na rowerku Scott Ransom i jestem pod ogromnym wrażeniem działania tych hamulców. Moim skromnym zdaniem te hamulce nie mają konkurencji w tej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzanas Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Posiadam Sainty od miesiąca jeżeli nie drażni cię gumowatość klamek (jak to w shimano) to sie nie zastanawiaj tylko bierz lepszych nie ma ;P modulacja z 4 tłokami to bajka w porównaniu z innymi heblami ,pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milekb Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Jeszcze jedno pytanie co bardziej polecacie Hayes ACE , Avid Code 5 czy Shimano Saint BR-M810? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Przeczytaj jeszcze raz temat od początku i zastanów się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.