Skocz do zawartości

[licznik z pulsometrem] POLAR CS100 vs 1909 sigma sport

gremson

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

POLAR CS100 - klik, redcoon.com - bardzo dobra cena

(+) - niezawodność,

(-) - brak kadencji

1909 sigma sport - klik

(+) - pomiar kadencja

(-) - podobno awaryjność,

Nie startuje w maratonach (trenuje dla przyjemności), nie mam specjalnego planu treningowego dlatego polar wydaje mi się troszkę przeładowany funkcjami.

Mile widziane opinie użytkowników :)

Napisano

O ile się nie mylę opaska w cs100 ma niewymienialne baterie. Dlatego jeśli się wyczerpie trzeba kupić nową opaskę na klatkę piersiową. Dlatego wg mnie jeśli inwestować w polara to co najmniej w model cs200.

Napisano

ukaniex - jak sprawuje się sam licznik? Czy występuje znaczna latencja w przesyle danych? Kadencja i Hr są wiarygodne? Ogólne wrażenia mile widziane. :P

Napisano

Licznik nie był niestety jeszcze używany. Kupiłem go w okazyjnej cenie 169zł z przesyłką za nowy licznik (jedyna wada to lekko pęknięta szybka).

Mogę tylko potwierdzić wiarygodność pomiaru tętna który nie odbiega od rzeczywistości.

Napisano

Seria CS polarów to jakieś nieporozumienie. Czujniki CAD i Speed bez wymiennych baterii. Dopiero od CS200 pasek na pierś ma wymienne baterie. CS100 nie posiada wymiennej baterii w pasku. Można wtedy kupić ten droższy pasek z wymienną baterią, T41 codded. Koszt około 180 zł. Moim zdaniem do CS100 nie warto. To w ogóle zupełnie podstawowy model. Taka uwaga, że nawet te nierozbieralne czujniki da się jednak przywrócić do życia :icon_wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...