Skocz do zawartości

[amortyzator] DT XRC czy Fox F100 RLC czy SID XX World Cup

maciekbel

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę kupić sobie nowy amorek.

Mam do wyboru trzy różne amortyzatory:

1. DT SWISS XRC 100 TWIN SHOT (1250g)

2. FOX 32 F 100 RLC (1430g)

3. SID XX WORLD CUP (1395g)

Interesuje mnie przede wszystkim ich praca i ich serwisowanie jakie są tego koszty.

jeżeli może ktoś jeździł na którymś z tych amorków mógł by mi opisać jak mu się na nim jeździło.

Z góry dzięki.

• 1 miesiąc temu...

użytkuję SIDa World Cup ( od wersji XX różni się tylko brakiem blokady hydraulicznej) sam amortyzator chodzi super, jest sztywny, na błotnych trasach działa naprawdę świetnie, nawet po 4 dniach z rzędu jazdy w błocie i po dość ciężkim terenie ( bez zbytniego pielęgnowania co dzień) działał naprawdę bez zarzutu. Ja nie montowałem manetki blokady wersja World Cup ma bardzo wygodną zmianę ręcznie na goleni podczas jazdy ( kolega jest zadowolony z manetki hydraulicznej w modelu XX) samo ustawienie jest dziecinnie proste, serwisowanie w zależności gdzie dasz, jedni wołają 40zł inni 140zł cenę na serwisie podbija sam fakt iż to SID. mówiąc krótko SID World Cup to świetny sprzęt możliwości ustawienia są spore. nie wiem ile ważysz bo ponoć ma jakieś ograniczenia wagowe, ale jak widać na maratonach daje radę nawet u kolarzy z pokaźnym środkiem ciężkości na brzuchu ( choć wtedy nie wiem jak z jego żywotnością) POLECAM minusem z pewnością cena wysoka ale skoro można zaszaleć ;)foto

• 8 miesięcy temu...

Również użytkuję sida wc xx, ogólnie super widelec. NIestety ostatnio mam kłopot z manetką, ciężko wraca do pozycji zablokowanej, czasami muszę 3 razy wcisnąć manetkę- czy ktoś z użytkowników systemu xx miał podobny kłopot ? pozdrower

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...