maciekbel Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Muszę kupić sobie nowy amorek. Mam do wyboru trzy różne amortyzatory: 1. DT SWISS XRC 100 TWIN SHOT (1250g) 2. FOX 32 F 100 RLC (1430g) 3. SID XX WORLD CUP (1395g) Interesuje mnie przede wszystkim ich praca i ich serwisowanie jakie są tego koszty. jeżeli może ktoś jeździł na którymś z tych amorków mógł by mi opisać jak mu się na nim jeździło. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enussss Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 amor za ta cene a nie masz kasy na zrobienie serwisu 1/2 na rok?... a jelsi by wybierac o dt slyszalem zle opinie, foxa RLC sam posiadam i chodzi doskonale:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 wydaje mi sie ze kolega nie zaluje kasy na serwis poprostu sie zastanawia co bedzie tansze w eksploatacji bo smiem twierdzic ze z pracy kazdego amora bedziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlomek Napisano 16 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Witam- czy jest może na forum użytkownik sida wc xx? Jeśli tak to proszę o opinie i ew. porównanie z wersją push lock. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Popytaj u kolegi Gothic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasior Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 użytkuję SIDa World Cup ( od wersji XX różni się tylko brakiem blokady hydraulicznej) sam amortyzator chodzi super, jest sztywny, na błotnych trasach działa naprawdę świetnie, nawet po 4 dniach z rzędu jazdy w błocie i po dość ciężkim terenie ( bez zbytniego pielęgnowania co dzień) działał naprawdę bez zarzutu. Ja nie montowałem manetki blokady wersja World Cup ma bardzo wygodną zmianę ręcznie na goleni podczas jazdy ( kolega jest zadowolony z manetki hydraulicznej w modelu XX) samo ustawienie jest dziecinnie proste, serwisowanie w zależności gdzie dasz, jedni wołają 40zł inni 140zł cenę na serwisie podbija sam fakt iż to SID. mówiąc krótko SID World Cup to świetny sprzęt możliwości ustawienia są spore. nie wiem ile ważysz bo ponoć ma jakieś ograniczenia wagowe, ale jak widać na maratonach daje radę nawet u kolarzy z pokaźnym środkiem ciężkości na brzuchu ( choć wtedy nie wiem jak z jego żywotnością) POLECAM minusem z pewnością cena wysoka ale skoro można zaszaleć foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Z tych trzech wybralbym Sid-a XX. Kompromis miedzy waga, dzialaniem i latwoscia/kosztami serwisu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 dt od razu bym skreślił zostaje fox i sid .Fox jest cieższy ale działa super(sam sprawdzałem)na sidzie nie jeżdziłem ale myśle że też będzie dobrym wyborem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McWolf Napisano 24 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Ze wzgledu na dzialanie i serwis bralbym sida, DT tylko jesli liczysz kazdy gram i rezygnujesz nawet ze sprezynek do QR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 24 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Do tego towarzystwa dołączyłbym jeszcze Magura Durin . W tej kategorii lżejszy od SID-a i Foxa , przy goleniach 32 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlomek Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Również użytkuję sida wc xx, ogólnie super widelec. NIestety ostatnio mam kłopot z manetką, ciężko wraca do pozycji zablokowanej, czasami muszę 3 razy wcisnąć manetkę- czy ktoś z użytkowników systemu xx miał podobny kłopot ? pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.