Skocz do zawartości

[ przerzutka tył ] Skrzywiony wózek ? -SLX shadow

kukaboch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

U znajomego łańcuch również ociera o przerzutkę (10 letni model alivio) w tym miejscu, jednak tylko przy dużym skosie łańcucha, winą jest konstrukcja dolnej części prowadnicy. Możliwe, że projektant przeoczył ten szczegół.

Napisano

nie powinno się jeździć z dużym skosem łańcucha napęd nie jest do tego stworzony ponieważ koronki się szybciej ścierają wniosek nie krzyżować łańcucha mocno a nie będzie ocierać i napęd dłużej posłuży ;)

Napisano

SLX mi też ocierał w tym miejscu. i aż tak wycieniował wózek, że odpadł :voodoo: łańcuch spadał z kółka po prostu. nie wiem jak temu można zaradzić ale mam teraz pół wózka ze starego XT i jest jakby bliżej kółka co go blokuje i nie spada.

Napisano

Cos mnie tkneło żeby zobaczy czy koleczka są dobrze zamocowane i co się okazało przy czyszczeniu założyłem na odwrót zebatki, jedna ma większy luz roboczy i dlatego łańcuch ocieral własnie w tym miejscu, poprzelozeniu wszystko smiga aż miło. przepraszam za taki amatorski błąd ale tak naprawdę w mtb bawie się dopiero od 1,5 roku. dzięki za chęć pomocy. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...