kukaboch Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Witam. Mam pytanie co do tego wózka, czy jest on może skrzywiony?? a jak tak to proszę o wskazanie miejsca. Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 jak dla mnie wygląda ok z tego co widać to kółka ina w jednej osi więc jest prosta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukaboch Napisano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2010 moje pytanie wywiązało się z tąd, że na wyższych biegach (6,7,8,9) łańcuch trze o wózek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 a dobrze przekładasz łańcuch przez dwa kółka i tą poprzeczkę po środku wózka? a z której strony trze? u mnie to tak wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukaboch Napisano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2010 a dobrze przekładasz łańcuch przez dwa kółka i tą poprzeczkę po środku wózka? a z której strony trze? u mnie to tak wygląda zobacz załącznik http://wgrajfoto.pl/pokaz/img1010/img_222961e1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 jeżeli trze to ramie to odegnij troszkę kombinerkami ale wygląda że łańcuch powinien się tam zmieścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Przerzutka NIBY wygląda OK. Ale weź pod uwagę, że sam hak może być krzywy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 hak nie mial by wpływu na ułożenie łańcucha na dolnym kółku tam gdzie ociera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 jest coś dziwnego z tymi slx bo niektóre faktycznie ocierają... ja podginam delikatnie i śmiga!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 U znajomego łańcuch również ociera o przerzutkę (10 letni model alivio) w tym miejscu, jednak tylko przy dużym skosie łańcucha, winą jest konstrukcja dolnej części prowadnicy. Możliwe, że projektant przeoczył ten szczegół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 19 Października 2010 Udostępnij Napisano 19 Października 2010 nie powinno się jeździć z dużym skosem łańcucha napęd nie jest do tego stworzony ponieważ koronki się szybciej ścierają wniosek nie krzyżować łańcucha mocno a nie będzie ocierać i napęd dłużej posłuży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 19 Października 2010 Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Oczywista oczywistość, ale niedzielnemu rowerzyście to bez różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adish Napisano 19 Października 2010 Udostępnij Napisano 19 Października 2010 SLX mi też ocierał w tym miejscu. i aż tak wycieniował wózek, że odpadł łańcuch spadał z kółka po prostu. nie wiem jak temu można zaradzić ale mam teraz pół wózka ze starego XT i jest jakby bliżej kółka co go blokuje i nie spada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukaboch Napisano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Cos mnie tkneło żeby zobaczy czy koleczka są dobrze zamocowane i co się okazało przy czyszczeniu założyłem na odwrót zebatki, jedna ma większy luz roboczy i dlatego łańcuch ocieral własnie w tym miejscu, poprzelozeniu wszystko smiga aż miło. przepraszam za taki amatorski błąd ale tak naprawdę w mtb bawie się dopiero od 1,5 roku. dzięki za chęć pomocy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.