Skocz do zawartości

[koła] wymiana kółek

autobus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chce wymienić moje stare koła bo już powoli kończy się ich żywot. Moja waga to 85kg i rowerem poruszam się głównie po ubitych szutrach z lekkimi wybojami oraz po asfalcie i teraz czy te koła zdadzą egzamin do takiej jazdy po takim terenie.

Napisano

co tu dużo gadać ja mam 100kg jeżdżę lekkie enduro hopek też nie omijam i kółka są idealnie proste mają przebieg jak na razie 1.5kkm mowa właśnie o tych mavikach

Napisano

Fullcrumy 5 lepsze od Crossriderów? Mają po tyle samo szprych ale Mavici mają spłaszczone więc chyba bardziej wytrzymałe.Chyba że Fullcrumy też mają spłaszczone szprychy bo gdzies tak czytałem kiedyś ale pewności nie mam. Czytałem na stronie producenta że przy Red Metalach 5 trzeba kontrolować swoją jazdę gdy waga bikera przekracza 83kg (trzeba jeździć ciut ostrożniej), a dla Maviców limit wagowy wynosi 100kg ale z rowerem. Sam jestem ciekaw które lepsze bo na nowy sezon chciałbym kupić Crossridey ale też rozważałem Metale 5. Na razie jestem przy Mavicach. Waże 80kg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...