Janisław Napisano 22 Października 2005 Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Niby tak, ale przy kasecie 11-28 jest płynniejsze przejście między biegami. Tylko nie wiem czy wogóle produkują kasety 9 z rozstawem 11-28.. :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jogi Napisano 6 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Ja jeżdżę na kasecie SRAM 5.0 do tego mam 3xłańcuch PC-48, mam nadzieje że napęd mi pociągnie jakieś 13k, a jeśli chodzi o SRAM-a to moje zdanie jest takie że wymiata i w jakości i w wadze, zarówno w przerzutkach jak i kasetach i łańcuchach tylko "panowie w serwisach" utrzymują stereotypy że shimano to shimano i jest najlepsze, niczego nie ujmując shimano SRAM stanowi dla niego konkurencję. Co wybierzesz decyduj sam. To tylko moje zdanie. Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 6 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Co wy za pierdoły opowiadacie że stosowanie metody wielołańcuchowej jest tańsze. Już dawno przecież obliczono że koszty wychodzą tak samo (a nieraz nawet i na plus dla metody jednołańcuchowej). Jedyny plus dla metody wielołańcuchowej to to że jesteśmy do przodu jak nam pęknie jeden z łańcuchów. A ja jeżdżę na jednym łańcuchu i mój napęd też wygląda jak nowy - a ma dobre 10000 km przebiegu. Podpisuje sie pod tym nigdy wiecej sie nie bede w to bawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 11 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Jaki łańcuch polecacie do kasety DEORE XT? Wziąc Dura-Ace,czy może XT ? Chyba Dura-Ace bedzie lepszy, w dodatku, że chce jezdzic na jednym łanuchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 11 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Do Dura Ace i XT widziałem jeden łańcuch że pasował do obu - HG93 z tego co pamiętam - 65 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 11 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Ja sie wlasnie zastanawiam jaki lancuch zakupic . CHce miec jeden , bo nie chce mi sie bawic w zmienianie . Czy lepiej kupic Srama Pc 38 ( chyba taki model na 8 ) czy cos z HG lub IG ? Caly naped mam klasy Alivio wiec nie wiem czy jeste sens kupowac jakis łancuch np lx ( chociaz nie wiem czxy na 8 robia lxy ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 11 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Łańcuch nie jest drogi(IG 51 kosztuje 30 zł), więc ja bym brał ten dedykowany(IG). Są Lx'y pod 8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lostek Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Mam korbę XT 2008r. Jednak po prejechaniu 300km zaobserwowałem coś w rodzaju stukania (jak pedałuje). Po dźwięku zobaczyłem że chyba w suporcie z miski wypadła kulka (czy jak to się tam profesjonalnie mówi). Mam pytanie jak mam naprawić usterkę? Czy jest to trudny zabieg? Potrzebuje jakieś smary klucze oprócz imbusów i klucza do korb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 po pierwsze: zwroc towar sprzedawcy! jesli z jakis przyczyn jest to niemozliwe, podziel sie z forumowiczami swoja "historia", zeby nie powtarzali tych samych bledow. poza tym wrzuc fotki (tylko nie calej korby, lozysk). swoja droga chyba nie ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Mam korbę XT 2008r. Jednak po prejechaniu 300km zaobserwowałem coś w rodzaju stukania (jak pedałuje). Po dźwięku zobaczyłem że chyba w suporcie z miski wypadła kulka (czy jak to się tam profesjonalnie mówi). Mam pytanie jak mam naprawić usterkę? Czy jest to trudny zabieg? Potrzebuje jakieś smary klucze oprócz imbusów i klucza do korb? Najlepiej zwróć do sprzedawcy jako towar niezgodny z umową. Posługując się rękojmią możesz żądać wymiany rzeczy na nową. http://www.um.oswiecim.pl/pl_chemik/19_200.../konsument.html http://pl.wikipedia.org/wiki/Rękojmia Gwarancja takiego prawa może Ci od razu nie dać (np. dopiero po którejś usterce może być wymiana). Opowiesz jeszcze czy sam zakładałeś korbę? Czy w serwisie Ci zakładali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lostek Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Kupiłem rower Poison Zyankali T nic sam nie zakładałem (około dwa miesiące temu go kupiłem). Wszystko było dobrze od nowości a po 300km coś zaczęło stukać. A możecie mi powiedzieć co się stało w ogóle z tą korbą. Czy to jakaś duża usterka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 tez mam zyankali T (2008) i tez miałem podobny problem, gdy pierwszy raz wyjechałem rowerkiem to po jakiś 500metrach zaczęło coś strzelać (stukać) w suporcie, kręcąc w miejscu było wszystko okej, po jakiś dwóch wyjazdach (ok. 30 km) już było wszystko okej stukanie ustało, widocznie łożyska musiały się dotrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyhoo Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 witam, przejechalem juz okolo 700km na łańcuchu IG90 ( byl w komplecie z kaseta LX) i teraz chciałbym go zmienić (poprzez cykl na zmiane z innymi) na jakis inny podobnej klasy. Najlepiej byloby na ten sam shimano, ale mam problemy ze znalezieniem go w korzystnej cenie. Jaki podobny polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.