autobus Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Dotychczasowo posiadam hamulce typu V-brake a chce przejść z przodu na tarcze a tylne pozostawić V-ki. Mój wybór padł na Clarks CMD-8 mechaniki dotychczasowo posiadam klamki Shimano Deore BL-M590 czy będę musiał zmienić klamkę jak założę tego Clarksa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 14 Października 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Musisz zmienić przede wszystkim piastę, do tego jeśli nie masz w amortyzatorze możliwości zamocowania zacisku to rownież amor do wymiany. Co do tematu to do mechanicznych hamulców nie musisz klameczki zmieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
autobus Napisano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Tak wiem o tym ogólnie to będę wymieniał całe przednie koło a widelec mam przystosowany do tarczy dzięki za szybko odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 a ja mam takie pytanie: czy te hamulce to dobre są ? np. w porównaniu z Avid BB5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Dobre mechaniki to Avid BB7.Reszta jest nie dobra. Co oczywiście nie znaczy, że nie hamują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.