ryba5374 Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Witam Mam pytanie czy da się jakoś wzmocnić swoje nogi bez siłowni typu jakaś dieta,rozciąganie,przysiady czy coś? Zauważyłem, że nie jeździłem na rowerze przez miesiąc i moje nogi osłabły nagle... Pojechałem na przejeżdżke standardową gdzie zawsze jeździłem bez trudności, a dzisiaj w połowie trasy rozbolały mnie nogi i nie chciało mi się już pedałować od czego to? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 swietne sa przysiady, wykroki i zurawie, dodatkowe obciazenie to kwestia zaradnosci i wyposazenia domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Jeśli problemem jest brak dostępu do siłowni (bo może być tak że np. nie chcesz przeciążać kolan itp), to bardzo dużo możesz osiągnąć wszelkimi odmianami przysiadów. Na jednej nodze - "pistoletowe", lżejsza wersja - na jednej nodze z podparciem (zgiętą nogę zachaczasz np. o taboret lub przeciągasz linkę przez zawiasy drzwi i ciśniesz trzymając się jej), jednonożny martwy ciąg (bardziej w plecy idzie) czy nawet zwykłe podskoki - też potrafią ostro dać w miesień ("kość" tu słabo pasuje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba5374 Napisano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Bardzo wam dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Poszukaj książki "Trening siłowy bez sprzętu" lub odezwij się w jej sprawie do mnie na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 http://www.bikejames.com/ - tu znajdziesz dużo informacji na temat ćwiczeń bez bez siłowni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Przysiady na jednej nodze ? Co ty mu radzisz Przecież to nie potrzebne przeciążanie stawów a efekt marny. Niech lepiej już robi normalne, a jak zrobi poprawnie to osiągnie lepsze efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Przecież to nie potrzebne przeciążanie stawów a efekt marny. Niech lepiej już robi normalne, a jak zrobi poprawnie to osiągnie lepsze efekty Radzę to, co wymusi jakieś obciążenie na mieśniu... zwykłe przysiady można robić i robić, aż do znudzenia - a i tak nic nie czuć. Przeciążenia stawów, powiadasz? Tyle że tu obciążone jest "tylko" kolano, a na siłce zwykle też plecy. Pewnie, że powinien stopniowo przechodzić do tak "ciężkiego" ćwiczenia - zaczynając od tych z podpórką i powoli wzmacniać stawy. Ale przecież nie da się wzmocnić nóg bez ćwiczeń. Oczywiście poprawność wykonania najważniejsza, żeby te przeciążenia możliwie zmniejszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majka Napisano 20 Października 2010 Udostępnij Napisano 20 Października 2010 A propo nóg, nie będę zamieszczać nowego tematu podczepię to tu: bolą mnie kolana, ale nie jest to ból nie do zniesienia, mam takie wrażenie,że są przetrenowane. Na spinning chodzę 6 razy w tygodniu, dziennie 2,3 h. Myślicie,że wrzucenie glukozaminy w tabsach coś pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Myslimy ze powinnas zluzowac bo 6 x w tygodniu do spore obciazenie i zwrocic uwage na prawidlowa pozycje na rowerku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Ja bym posmarował ketanolem i odpuścił dzień lub dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Na spinning chodzę 6 razy w tygodniu, dziennie 2,3 h. Widzę, że ostro się wzięłaś za trening. Rośnie konkurencja dla Mai Włoszczowskiej Ale pomyśl też o jakiś dniach wolnych bo się zajedziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampi Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 A propo nóg, nie będę zamieszczać nowego tematu podczepię to tu: bolą mnie kolana, ale nie jest to ból nie do zniesienia, mam takie wrażenie,że są przetrenowane. Na spinning chodzę 6 razy w tygodniu, dziennie 2,3 h. Myślicie,że wrzucenie glukozaminy w tabsach coś pomoże? Chyba mi się data na forum przestawiła. A nawet w środku sezonu takie treningi to jest za dużo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majka Napisano 23 Października 2010 Udostępnij Napisano 23 Października 2010 czytam właśnie biblie kolarza i macie rację z tym odpoczynkiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.